Cele mai impresionante filmări cu implozia clădirii Tomiris. Ce se va construi în loc?

vineri, 12 noiembrie 2021, 02:50
2 MIN
 Cele mai impresionante filmări cu implozia clădirii Tomiris. Ce se va construi în loc?

Clădirea de 7 niveluri este ultima de pe terenul fostei fabrici de mătase care a fost demolată. Ce planuri are Prime Kapital în zonă?

Investitorul imobiliar Prime Kapital a finalizat ieri demolarea tuturor construcţiilor de pe fosta platformă Tomiris. Ultima clădire, un pavilion administrativ cu 6 etaje, a fost dezafectată prin implozie, moment care a stârnit curiozitatea multor ieşeni veniţi să asiste la demolare. Cu 10 minute înainte de implozie, poliţiştii au asigurat zona prin oprirea temporară a circulaţiei rutiere în intersecţia din Calea Chişinăului şi prin asigurarea faptului că niciun ieşean nu stă la o distanţă mai mică de 300 metri.

Clădirea a fost pusă la pământ în câteva secunde, după care s-a format un nor de praf, moment în care cei ce au ţinut să asiste la eveniment s-au grăbit să părăsească zona. „Astăzi (ieri, n.r.), cea mai înaltă clădire de pe teren a fost demolată prin implozie şi considerăm finalizate lucrările de demolare. Majoritatea materialelor rezultate în procesul de demolare vor fi  reutilizate, în conformitate cu scopul nostru de a construi proiecte sustenabile. Prin Silk District, reabilităm o fostă platformă industrială aflată în paragină, localizată foarte aproape de centrul oraşului, şi o redăm comunităţii”, declară Maggie Kitshoff, Partener Prime Kapital, citată într-un comunicat al investitorului.

Oficialii companiei spun că Silk District este un proiect imobiliar de amploare ce aduce în Iaşi un concept integrat, de tip mixed-use, un model de dezvoltare urbană sustenabilă, cu beneficii extinse asupra comunităţii ieşene. „Faza 1 a componentei rezidenţiale este deja în construcţie şi estimăm că va fi finalizată până la sfârşitul anului 2022, în timp ce construcţia fazei 2 va fi demarată la începutul anului viitor.

În ceea ce priveşte birourile, ne propunem să începem construcţia fazei 1 la începutul anului viitor şi să finalizăm la sfârşitul anului 2023. Astfel, spre final de 2023, odată cu prima fază de birouri vom vedea finalizate aproximativ 700 de apartamente, lucrări majore de infrastructură împreună cu vaste spaţii verzi şi de petrecere a timpului liber, având totodată aproximativ 700 de apartamente în construcţie în următorele faze”, a mai spus Maggie Kitshoff.

Comentarii