Cinci oferte pentru debutul construirii Spitalului Regional de Urgențe Iași

vineri, 28 iulie 2023, 10:25
1 MIN
 Cinci oferte pentru debutul construirii Spitalului Regional de Urgențe Iași

Autoritățile centrale au primit cinci oferte la licitația privind lucrările pregătitoare pentru construirea Spitalului Regional de Urgență (SRU) Iași, un contract cu o valoare de 30 milioane lei, fără TVA. Este vorba despre trei ofertanți unici (Iasicon, Ness Proiect Europe, Danlin XXL) și două asocieri (Conest – Mecon și Concret Drum – Alpenside).

Contractul prevede organizare de şantier, lucrări pregătitoare, terasamente şi împrejmuire, excavare grosieră, lucrări de protejare a săpăturii, lucrări de deviere a utilităţilor şi alte lucrări, cu supunerea spre aprobarea ANDIS. „Aceste lucrări vor fi executate în etapa I şi fac parte din strategia de accelerare (execuţia rapidă a lucrărilor cuprinse în etapa I), conform obligaţiilor asumate prin contractul de finanţare pentru realizarea obiectivului)”, se arată în documentaţia de atribuire. În schimb, licitaţia de lucrări pentru construirea propriu-zisă a SRU încă nu a fost lansată, cu toate că termenul asumat la început de an era luna iulie.

Tot în relaţie cu SRU, ANDIS are în desfăşurare şi licitaţia privind supervizarea derulării proiectului, în acest caz valoarea contractului fiind de 45 milioane lei (ofertele vor fi deschise pe 9 august). SRU va fi construit în Moara de Vânt, în condiţiile în care finanţarea, de peste 500 milioane euro, este asigurată de Comisia Europeană şi Guvern.

Comentarii