Concert de colinde, urături şi datini tradiţionale la USAMV

marți, 11 decembrie 2018, 21:45
1 MIN
 Concert de colinde, urături şi datini tradiţionale la USAMV

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ din Iaşi va organiza marţi, 18 decembrie, în Aula Magna „Haralamb Vasiliu“, un spectacol de colinde, urături, datini şi obiceiuri de Anul Nou. 

Acestea vor fi susţinute de către Ansamblul folcloric „Mugurelul“, format în principal din studenţi ai USAMV, şi de invitaţii acestuia, care vor fi: Ansamblul folcloric „Arcanul“ din Suceava, Ansamblul folcloric „Poienile Izei“ din Maramureş, Ansamblul folcloric Heleşteni Iaşi şi Corul Universităţii Naţionale de Arte „George Enescu“ din Iaşi.

„Fiecare ansamblu va prezenta publicului evenimente şi tradiţii specifice zonelor din care vin. Evenimentul este programat să înceapă la ora 16.30 şi este dedicat atât cadrelor didactice, studenţilor, personalului USAMV Iaşi, cât şi ieşenilor iubitori de frumuseţea şi magia sărbătorilor româneşti, intrarea fiind liberă“, au precizat reprezentanţii universităţii. Spectacolul de Crăciun de la USAMV a devenit o tradiţie, şi se organizează în fiecare an în apropierea Crăciunului. „Tradiţiile strămoşeşti, portul popular, datinile şi obiceiurile de peste an sunt «paşaportul cultural» al oricărui neam erudit. De aceea, în fiecare an, în preajma sărbătorii Naşterii Domnului, USAMV Iaşi se îngrijeşte ca prin studenţii săi şi invitaţi deopotrivă să ducă mai departe cultul popular“, a declarat prof.dr. Vasile Stoleru, prorector responsabil cu activităţile sociale şi studenţeşti de la universitate. 

 

 

Comentarii