Concurs cu final aşteptat pentru şefia unor clinici din Iași

joi, 09 ianuarie 2020, 02:56
2 MIN
 Concurs cu final aşteptat pentru şefia unor clinici din Iași

Spitalul Clinic de Urgenţe „Sfântul Spiridon“ a scos la concurs trei posturi de medici şefi pentru trei secţii din cadrul unităţii medicale. Este vorba despre un post de medic şef la Secţia Clinică de Chirurgie Generală III, un post de medic şef Secţia Clinică de Oftalmologie şi unul de şef Laborator Imunologie şi Alergologie.

„Perioada de înscriere s-a încheiat. Şi-au depus dosarele Lidia Ionescu pentru Secţia III Chirurgie Generală, Camelia Bogdănici pentru Secţia de Oftalmologie şi Petru Cianga pentru Laboratorul de Imunologie şi Alergologie. Motivul pentru care posturile au fost scoase la concurs este că mandatul celor care deţineau aceste funcţii a expirat“, a declarat Ioan Bîrliba, managerul Spitalului „Sfântul Spiridon“.

Cu alte cuvinte, singurii care candidează pentru funcţiile respective sunt aceeaşi medici care au condus secţiile şi până acum.

Tot la Spitalul „Sfântul Spiridon“ pentru Clinica de Mare Ars sunt scoase la concurs un post de medic primar ATI, două posturi de medici specialişti ATI şi unul în chirurgie plastică. Pe lângă acestea, sunt vacante un post de medic cardiolog şi trei în specialitatea Radiologie.

„Posturile au fost scoase la concurs fie că anumiţi medici au ieşit la pensie fie că sunt necesare. În momentul de faţă, Spitalul «Sfântul Spiridon» nu mai are în funcţie niciun medic care să fi împlinit vârsta de pensionare“, a mai declarat Ioan Bîrliba.

Ultimul care a părăsit fotoliul de şef a fost prof.univ.dr. Teodor Stamate, de la Clinica de Chirurgie Plastică recostructivă şi Marele Ars, care a fost înlocuit cu medicul Mihaela Perţea.

Concursul va fi susţinut pe 16 ianuarie, urmând ca pe 22 ianuarie să fie publicate rezultatele finale.

Comentarii