Covid 19 – zi neagră la Iaşi: şase decese în secţiile de ATI, sute de noi infectări

vineri, 08 ianuarie 2021, 03:00
2 MIN
 Covid 19 – zi neagră la Iaşi: şase decese în secţiile de ATI, sute de noi infectări

Alţi 230 de ieşeni au fost diagnosticaţi cu infecţia cu noul coronavirus în doar 24 de ore, după 358 cu o zi înainte. Medicii se aşteaptă ca numărul să crească, urmare a relaxării de Anul Nou.

Şase ieşeni au murit ieri în secţiile de ATI COVID, după ce în ziua anterioare fusese înregistrat un singur deces, numărul total de decese ajungând la Iaşi la 472, de la începutul pandemiei şi până acum. Alţi 230 de ieşeni au fost diagnosticaţi cu infecţia cu noul coronavirus în doar 24 de ore, un număr mai mic de data aceasta faţă de ziua precedentă, când s-au înregistrat 358 noi infectaţi, Iaşul situându-se după Bucureşti, Cluj şi Timiş la numărul de noi cazuri raportate.

Din punctul de vedere al gradului de ocupare a paturilor în secţiile de ATI, ieri, la ora 10, mai erau şase paturi libere în spitalele de Pneumoftiziologie, Recuperare, CFR Iaşi şi Neurochirurgie. În saloanele de confirmaţi din spilalele Covid şi suport COVID mai erau libere 270 de paturi. La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon“, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, era ocupat un pat ATI, iar opt bolnavi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon“ Iaşi.

Între timp, testările în unităţile de asistenţă socială continuă. La Centrul de Servicii Sociale Mirceşti au fost depistaţi încă şapte beneficiari, după ce iniţial al fost diagnosticaţi cu COVID şapte angajaţi şi 22 de beneficiari.

Medicii infecţionişti atrag atenţia asupra faptului că numărul mare de cazuri se menţine constant datorită transmiterii comunitare şi că populaţia ar trebui să nu uite de măsurile de protecţie sanitară mai ales în această perioadă. De asemenea, se aşteaptă o creştere a numărului de cazuri săptămâna viitoare, când se va vedea dacă măsurile de protecţie au fost respectate de către ieşeni în perioada Sărbătorilor.

Comentarii