Cresc amenzile pentru cei care nu respectă regulile în cazul parcărilor de reşedinţă

vineri, 22 aprilie 2022, 01:50
2 MIN
 Cresc amenzile pentru cei care nu respectă regulile în cazul parcărilor de reşedinţă

Consilierii locali se vor reuni într-o şedinţă ordinară după Sărbătorile Pascale, pe 28 aprilie. Pe ordinea de zi au fost incluse aproape 50 de proiecte de hotărâre. Printre iniţiative se numără două care vor determina modificări în structurile de conducere a două societăţi: Ecopiaţa şi CTP. În ambele cazuri, este vorba despre declanşarea procedurii de selecţie a membrilor Consiliului de Administraţie. Un alt proiect vizează aprobarea Regulamentului de exploatare a domeniului public destinat parcării autovehiculelor.

Potrivit Primăriei, scopul noului regulament este de a reglementa "situaţii constatate în practică" şi asigurarea unui cadru legal pentru "rezolvarea eficientă" a problemelor legate de parcările de reşedinţă. În acelaşi timp, va creşte cuantumul amenzilor pentru cei care nu respectă normele locale, cu privire la ocuparea unui loc de parcare închiriat, blocarea accesului la parcare, ocuparea fără drept a locurilor rezervate persoanelor cu handicap şi alte situaţii de acest gen.

Un proiect de hotărâre inclus pe ordinea de zi are în vedere digitalizarea serviciilor publice prin care să se asigure interconectivitatea şi interoperabilitatea cu alte instituţii, accesarea documentelor în orice moment de pe orice tip de dispozitiv, semnare şi sigilare electronică integrate în browser şi proceduri care să simplifice accesul cetăţenilor la informaţii.

Proiectul, cu o valoare de 3 milioane lei, este finanţat cu fonduri europene, iar una dintre principalele noutăţi este că noul ecosistem digital va fi bazat pe tehnologie tip "cloud computing". Printre beneficiarii şedinţei CL se numără Serviciul Român de Informaţii (SRI): municipalitatea va semna un protocol de cooperare cu această instituţie cu scopul ca SRI să realizeze unele infrastructuri de comunicaţii în subteran şi aerian, pe două trasee din oraş, care să asigure conexiunea între zona Gării Nicolina cu sediul SRI şi Poliţia Municipiului. Un alt proiect de hotărâre vizează alocarea a aproape 2,4 milioane lei pentru mai multe evenimente care se vor desfăşura la Iaşi în lunile mai şi iunie. Cea mai mare finanţare, de 1,5 milioane lei, va fi acordată pentru organizarea Festivalului Internaţional al Educaţiei (FIE), eveniment care, în timp pandemiei, nu a mai avut loc.

Fonduri vor fi alocate şi către alte manifestări, la care Primăria este partener: Concord (turneu de tenis), Marşul Vieţii (comemorarea a 81 de ani de la Pogromul de la Iaşi), o cupă de Teqball (un sport relativ nou care se joacă pe o masă curbată şi combină fotbalul cu tenisul de masă), Sărbătoarea de 1 Mai şi o serie de proiecte culturale în parteneriat cu Academia Română. Alte proiecte de hotărâre incluse pe ordinea de zi fac referire la actualizarea patrimoniului public şi privat, adoptarea planului de acţiune privind serviciile sociale şi, nu în ultimul rând, aprobarea mai multor proiecte urbanistice propuse de persoane particulare.

 

 

Comentarii