Cum va arăta noul sediu al Parchetelor ieşene din Sărărie. Investiţia se ridică la 100 milioane de lei

joi, 11 noiembrie 2021, 02:50
2 MIN
 Cum va arăta noul sediu al Parchetelor ieşene din Sărărie. Investiţia se ridică la 100 milioane de lei

Guvernul a aprobat ieri investiţia privind construirea unui nou sediu pentru Parchete la Iaşi. Cu o valoare de aproape 100 milioane lei, proiectul va fi derulat de Compania Naţională de Investiţii (CNI). Imobilul va fi construit în zona Codrescu, la intersecţia străzilor Sărărie şi Oastei, pe un teren care are o suprafaţă de peste 6.100 mp. 

Potrivit indicatorilor urbanistici, regimul de înălţime va fi cu subsol, parter şi 3 etaje. Sediul unic va cuprinde Parchetele de pe lângă Judecătorie, Tribunal şi Curtea de Apel. Înălţimea maximă a imobilului ajunge la aproape 20 m, amprenta la sol de circa 1.500 mp, iar suprafaţa desfăşurată la aproape 9.200 mp. Printre altele, clădirea va găzdui camere de anchetă, camere de recunoaştere din grup, camere pentru corpuri delicte, documentare (centru de presă), birou specialişti antifraudă, birou documente clasificate, spaţii pentru arhive, spaţii pentru servere, săli de şedinţe şi săli de seminarii.

Cititi si – SCHIȚĂ: Sediu unic pentru Parchete pe strada Sărărie. Cum va arăta clădirea

„Prin edificarea unui sediu unic pentru cele trei instituţii, se va obţine cadrul necesar desfăşurării activităţii unităţilor de parchet în conditii normale, separarea fluxurilor de acces în imobil cu circulaţii separate pentru personal, public şi arestaţi, cu evitarea, pe cât posibil, a intersectării acestora, păstrarea în cele mai bune condiţii a actelor şi dosarelor aflate în arhiva sau în lucru, cât şi asigurarea celorlalte spaţii necesare“, se arată în documentele suport ale hotărârii aprobate ieri de către guvern.

Valoarea totală a investiţiei ajunge la 94,3 milioane lei, din care construcţiile şi montajul reprezintă 56,2 milioane lei. CNI va asigura 91,5 milioane lei din necesarul de finanţare, iar Ministerul Public o sumă de 2,8 milioane lei. Investiţia a fost eşalonată pe o perioadă de trei ani, cu precizarea că durata de execuţie efectivă a fost stabilită la 26 de luni. Odată cu aprobarea indicatorilor tehnico-economici, CNI poate lansa licitaţia de execuţie.

 

Comentarii