Dăncilă, acuzată că a pus în pericol viața bebelușilor de la o maternitate

joi, 07 noiembrie 2019, 02:57
2 MIN
 Dăncilă, acuzată că a pus în pericol viața bebelușilor de la o maternitate

Organizaţia civică RESET din Iaşi a sesizat Direcţia de Sănătate Publică Vrancea în legătură cu vizita electorală la Spitalul Judeţean „Sfântul Pantelimon“ din Focşani a fostului premier Viorica Dăncilă şi a ex-ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea. ONG-ul susţine că cele două au pus în pericol viaţa bebeluşilor pe care i-au luat în braţe pentru a face fotografii, cele două nefiind echipate corespunzător pentru secţiile de neonatologie şi pediatrie. Printre altele, ONG-ul solicită DSP Vrancea efectuarea unui control ulterior vizitei.

„Cei doi demnitari au purtat bebeluşi pe braţe după ce au intrat în unitatea spitalicească direct din mediul extern. Conform normelor de igienă, este interzis accesul persoanelor cu hainele de stradă în neonatologie, unde trebuie păstrată o curăţenie sporită şi trebuie respectat un anumit protocol. Halatul de unică folosinţă şi papucii de unică folosinţă nu sunt suficienţi pentru a apăra sistemul imunitar al unui bebeluş de câteva zile, imunitatea acestuia fiind diferită de cea a adulţilor şi necesitând protecţie sporită. Delegaţia a purtat doar halate, punând astfel în pericol sănătatea mamelor şi a nou-născuţilor internaţi în acel moment în cadrul instituţiei. În acest caz, pare că avizul epidemiologic nu a fost respectat, ci doar s-a urmărit obţinerea unor imagini cu impact electoral“, se precizează în plângerea semnată de Daniela Mitrofan, membru al organizaţiei din Iaşi.

Ea cere conducerii DSP Vrancea să cerceteze în ce condiţii a avut loc vizita Vioricăi Dăncilă, dacă au fost respectate protocoalele epidemiologice şi de igienă astfel încât să nu fie pusă în pericol viaţa pacienţilor, iar cei care s-ar face vinovaţi de acest lucru să fie sancţionaţi.

Comentarii