Dezbateri publice pentru proiecte de hale şi birouri propuse de trei firme

marți, 21 noiembrie 2023, 02:50
2 MIN
 Dezbateri publice pentru proiecte de hale şi birouri propuse de trei firme

Primăria va organiza, în perioada 4-6 decembrie, mai multe dezbateri publice cu privire la noi proiecte imobiliare propuse de persoane particulare. În afară de iniţiative privind construirea de blocuri, prezentate ieri de ZDI, unele proiecte presupun amenajarea de hale industriale şi spaţii de birouri.

Un exemplu în acest sens este cel al firmei Demo Idil Construct: compania are în plan realizarea unei investiţii formate din hale de producţie şi depozitare, spaţii administrative şi alte funcţiuni asociate, conform proiectului de Plan Urbanistic Zonal (PUZ). Firma are la dispoziţie un teren cu o suprafaţă de 8.200 mp, liber de construcţii, şi cu acces la DN28. Regimul de înălţime propus pentru clădiri este subsol, parter şi 2 etaje, la o înălţime maximă de 12 metri, înălţime comparabilă cu cea a unui bloc de locuinţe cu 3 etaje. Conform planşei urbanistice, Demo Idil Construct vrea să ridice patru hale.

Anul trecut, compania, specializată în lucrări de construcţii, a avut o cifră de afaceri de 34 milioane lei, un profit de 1,8 milioane lei şi peste 100 de angajaţi.

Un alt proiect este al firmei Giga Instal care deţine un teren de circa 2.400 mp şi intenţionează să amenajeze un complex cu spaţii de birouri şi spaţii de servicii. Terenul este, de asemenea, lipsit de construcţii, şi are acces, pe latura nordică, la str. Aurel Vlaicu, recent modernizată, iar, la vest, la str. Sf. Ioan. Regimul de înălţime al construcţiilor propuse este cu două niveluri în subsol, parter şi 7 etaje. Estimările companiei sunt că lucrările vor începe în primăvara anului viitor şi vor fi finalizate în vara anului 2025.

Giga Instal este o companie specializată pe lucrări de instalaţii electrice. Anul trecut, firma a avut o cifră de afaceri de 7,3 milioane lei, cu un profit de 170.000 lei.

Un proiect similar (hale de depozitare) propune şi firma BCC Trio Invest pe şos. Iaşi – Tomeşti. În acest caz, compania are în proprietate 1.500 mp, iar accesul la amplasament este pe un teren învecinat unde firma are drept de servitute, şi, mai departe, pe o cale de acces din Tomeşti care face legătura cu DN28. Regimul de înălţime al halei este propus cu subsol, parter şi 2 etaje, la o înălţime maximă de 12 metri. Compania are ca activitate principală „dezvoltare imobiliară”.

Dezbaterile publice aferente celor trei proiecte vor avea loc în perioada 4-6 decembrie la sediul municipalităţii ieşene. 

Comentarii