Festival-concurs de folclor la Iaşi destinat adolescenţilor

vineri, 13 mai 2022, 20:30
1 MIN
 Festival-concurs de folclor la Iaşi destinat adolescenţilor

Primăria va organiza un festival-concurs de folclor. Evenimentul va avea loc pe 27 mai şi se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 11 şi 20 de ani. Perioada de înscriere va ţine până pe 18 mai.

Fiecare persoană interesată va transmite, prin intermediul coordonatorului, un dosar de înscriere (fişă de înscriere împreună cu negativele sau suportul muzical) pe adresa de e-mail biatrice.duca@primaria-iasi.ro. Relaţii suplimentare pot fi obţinute, conform Primăriei Iaşi, la numărul de telefon 0332.131.259.

Festivalul-concurs va fi structurat pe trei secţiuni: cântec popular (solişti vocali – fiecare concurent va prezenta pe scnă două piese cu ritmuri diferite), dans popular (grupuri de dansatori – fiecare grup va intrepreta un joc sau o suită) şi port popular (prezentare individulă a costumului – zonă de provenienţă, vechime, elemente componente, ornamentaţie). De precizat că la ultima secţiune enumerată pot participa doar cei înscrişi la celelalte categorii.

În cadrul festivalului vor fi acordate mai multe premii şi menţiuni. În organizare mai sunt implicate instituţii precum Casa de Cultură „Mihai Ursachi” din Parcul Copou, Inspectoratul şcolar Judeţean Iaşi şi Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” Iaşi, iar festivalul se intituleaază „Cântec, joc şi port străbun”.

Comentarii