FOTBAL – Politehnica s-a întors în casa ei. Încă un jucător nou. Sunt căutaţi şase fotbalişti

miercuri, 14 iunie 2023, 01:51
3 MIN
 FOTBAL – Politehnica s-a întors în casa ei. Încă un jucător nou. Sunt căutaţi şase fotbalişti

Politehnica Iaşi a început luni a doua săptămână de pregătire din această vară. Poli se pregăteşte de acum în casa ei, lucrările de refacere a terenului II din Copou, de antrenament, fiind finalizate. Săptămâna trecută, antrenorul Leo Grozavu a lucrat cu echipa pe alte două terenuri de iarbă, situate în complexul Agronomie din Iaşi şi la Miroslava.

Referitor la suprafaţa de joc a terenului principal din Copou, se continuă lucrările pentru refacerea instalaţiilor de irigare şi electrice, neexistând emoţii legate de faptul că terenul de pe „Emil Alexandrescu” nu va fi pregătit total la startul sezonului 2023-2024.

În ceea ce priveşte viitoarea tabelă de marcaj a arenei din Copou, aceasta se pare că va rata primele runde din Liga I, montarea tabelei fiind prognozată a se face până în toamnă.

Referitor la lotul de jucători, în această săptămână vor continua tatonările pentru creionarea lotului cu care va fi abordat viitorul campionat, mai ales că de luni începe primul cantonament al verii. Acesta va avea loc la Piatra Neamţ şi va fi urmat aproape imediat de al doilea stagiu de pregătire centralizată al perioadei precompetiţionale, de la Bansko (Bulgaria). Chiar dacă în Neamţ nu va avea la dispoziţie tot lotul pe care se va baza în campionatul 2023-2024, Grozavu vrea ca toate întăririle să ajungă la echipă până la plecarea în Bulgaria.

După despărţirea de Florin Plămadă, care fusese precedată de plecările lui Viorel Lică şi Tudor Telcean, Poli a rămas cu doar doi stoperi în lot, Matija Katanec şi Răzvan Tincu, ultimul fiind însă la final de contract, astfel că principala ţintă a campaniei de transferări este aducerea a doi fundaşi centrali. Cum pistele autohtone sunt, la momentul actual, fie foarte scumpe, fie lipsite de calitate ridicată, Politehnica se concentrează pe fotbalişti străini.

Echipa ieşeană caută câte doi jucători şi pentru celelalte zone ale terenului.

La mijloc se doreşte încă un închizător, mai ales că nu se ştie dacă Gabriel Vaşvari, aflat la final de contract, va continua sau va face faţă, dar şi un inter, în timp ce pentru zona de atac e urmărită aducerea a două extreme.

Cei doi stoperi, doi mijlocaşi şi doi atacanţi care sunt vizaţi a fi aduşi sunt maximum de jucători care mai pot fi transferaţi în această vară de Poli. După cum v-am informat, ţinând cont de problemele legate de jucătorii crescuţi în propria pepinieră, Politehnica mai are dreptul să treacă pe lista A doar şase jucători care nu sunt formaţi la nivel de club. Al şaselea post liber a apărut după despărţirea de Plămadă, de la finalul săptămânii trecute, când Iaşi mai avea doar cinci poziţii libere.

Până la găsirea unor certitudini, Poli continuă să-şi încerce norocul cu fotbalişti tineri, care sunt chemaţi la teste, ei având posibilitatea de a fi trecuţi pe lista B. Ultimul dintre aceştia sosit în Copou este orădeanul George Cherman, un mijlocaş central născut pe 1 februarie 2003 format de CA Oradea, care a evoluat în sezonul trecut la FC Bihor.

O decizie în privinţa lui Cherman, precum şi a celorlalţi tineri din lot va fi luată în această săptămână.

Comentarii