Greu de demis. Ce va face conducerea PNL a judeţului cu managerul de Maternitate pus de PSD şi imposibil de înlocuit?

marți, 19 iulie 2022, 01:50
2 MIN
 Greu de demis. Ce va face conducerea PNL a judeţului cu managerul de Maternitate pus de PSD şi imposibil de înlocuit?

Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi spun că decizia luată de Consiliul de Administraţie al Maternităţii „Elena Doamna”, în urma căreia Gabriel Martinescu va rămâne la conducerea unităţii medicale, deşi a fost notat cu calificativul „nesatisfăcător”, este o „premieră”. Unitatea medicală se află în subordinea CJ, evaluarea activităţii managerului fiind făcută în luna aprilie a acestui an. 

Reprezentanţii CA au stabilit că nerealizarea unor indicatori din contractul de mandat al managerului nu poate fi considerată imputabilă acestuia. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei care a avut loc săptămâna trecută, pe 13 iulie.

„Am luat act de anunţul public făcut de preşedintele Consiliului de Administraţie prin care a prezentat propria interpretare a rezultatului procesului de evaluare, în urma căruia managerul unităţii medicale a primit calificativul «nesatisfăcător». O astfel de reacţie este şi pentru noi o premieră. Evaluăm acum consecinţele acestei decizii. Din punctul nostru de vedere, prioritară este în acest moment siguranţa pacienţilor şi buna desfăşurare a activităţii la nivelul unităţii medicale”, a declarat Sorin Dangă, vicepreşedintele CJ Iaşi.

Gabriel Martinescu, managerul Maternităţii „Elena Doamna”, nu a putut fi contactat

Acesta a mai precizat că în acest moment se caută resurse pentru a răspunde pozitiv la solicitarea spitalului pentru plata utilităţilor. „Mă aşteptam de la Consiliul de Administraţie să trateze cu prioritate aceste probleme. Dacă membrii CA consideră că managementul este unul performant înseamnă şi faptul că îşi asumă, «in corpore» şi în solidar, consecinţele care decurg din această decizie precum şi măsurile pe care ar trebui să le ia pentru buna funcţionare a unităţii”, a completat Sorin Dangă. Gabriel Martinescu, managerul Maternităţii „Elena Doamna”, nu a putut fi contactat pentru oferirea unui punct de vedere. El a fost desemnat aici manager în mandatul anterior alegerilor de la CJ, adică în perioada conducerii PSD a judeţului. Tocmai de aceea, se pare că noua conducere a CJ, controlată de PNL, ar dori schimbarea acestuia, schimbare pe care Consiliul de Administraţie, controlat de PSD, o vede inoportună. 

Comentarii