Mâine începe la Iaşi atacul împotriva căpuşelor şi ţânţarilor: iată programul!

miercuri, 04 mai 2022, 01:50
1 MIN
 Mâine începe la Iaşi atacul împotriva căpuşelor şi ţânţarilor: iată programul!

Primăria a anunţat calendarul pentru activităţile de dezinsecţie, larvicidare şi tratamente împotriva căpuşelor. Primele intervenţii vor avea loc în zilele de 5, 10 şi 12 mai, când vor fi făcute acţiuni de dezinsecţie, iar pe 9 iunie sunt programate servicii de dezinsecţie, larvicidare şi tratamente împotriva căpuşelor, urmând ca pe 21 şi 23 iunie să fie realizate numai acţiuni de dezinsecţie. 

Prestatorul acestor servicii este asocierea SC Wasval SRL – SC Mior SRL – SC Expert 3D SRL, iar contractul are o valoare de aproape 900.000 lei. „Datele prezentate sunt orientative şi depind de condiţiile meteorologice sau alţi factori care ar putea restricţiona efectuarea serviciilor. Astfel, de exemplu, lucrările de dezinsecţie, larvicidare şi tratamentele împotriva căpuşelor programate pe 28 aprilie nu s-au realizat din cauza precipitaţiilor”, se arată într-o informare a Primăriei.

Pentru dezinsecţie şi pentru tratamentul împotriva căpuşelor pe domeniul public produsul folosit este Sting, iar pentru larvicidare VectoBac WG. Orice alte informaţii privind modul de desfăşurare a acestor acţiuni pot fi obţinute de la prestator, la telefon 0232.254.328, sau de la Direcţia Tehnică şi Servicii Comunitare a Primăriei Municipiului Iaşi, la telefon 0232.267.582, interior 148. 

Comentarii