Medicii speră la o evoluţie favorabilă în cazul fetiţei cu arsuri pe jumătate de corp

luni, 04 iulie 2022, 01:50
1 MIN
 Medicii speră la o evoluţie favorabilă în cazul fetiţei cu arsuri pe jumătate de corp

O fetiţă în vârstă de 9 ani a fost transferată cu elicopterul SMURD la Iaşi în cursul serii de vineri după ce a suferit arsuri pe 55% din corp. Conform medicilor de la Spitalul Municipal de Urgenţă din Roman, fetiţa se juca prin curte atunci când s-a împiedicat de o oală în care era apă fierbinte. Incidentul a avut loc în comuna Valea Ursului, din judeţul Neamţ. 

A fost diagnosticată cu arsuri de gradele II şi III pe mâini, picioare şi pe spate, iar medicii din Roman au solicitat pe 1 iulie, în jurul orei 20.00, intervenţia elicopterului SMURD care a transportat-o pe fetiţă la Iaşi. Acum se află sub tratament în Unitatea Funcţională de Arşi – ATI de la Spitalul de Copii „Sf. Maria”.

„Imediat după internare s-a continuat terapia de susţinere a funcţiilor vitale iniţiate de colegii SMURD, s-a intervenit chirurgical şi s-a efectuat prelucrarea zonelor de arsură, pansamentul acestora cu dispozitive de presiune negativă. Din cauza suprafeţei mari de arsură menţine în evoluţie un risc vital crescut, dar sperăm totuşi la o evoluţie favorabilă. Deocamdată este stabilă, cooperează, se alimentează. Este monitorizată în permanenţă în secţia ATI, se continuă tratamentul complex, specific pacientului mare ars”, a precizat dr. Sidonia Susanu, şef secţie Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă de la Spitalul de Copii „Sf. Maria”.

Anual, la unitatea medicală ieşeană sunt internaţi, în medie, 160 pacienţi cu arsuri de grade diferite, la care se adaugă şi pacienţii trataţi în ambulatoriu. Secţia de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă pentru copii este singura din Moldova şi a doua din România după Bucureşti, tratând cazuri grave de arsuri.

 

 

Comentarii