O fetiţă de doar 6 luni, în stare gravă la spital după ce s-a înecat cu lapte

joi, 05 mai 2022, 01:50
2 MIN
 O fetiţă de doar 6 luni, în stare gravă la spital după ce s-a înecat cu lapte

Micuţa se afla în stop cardiorespirator când a fost consultată de medicii ambulanţei. După ce a fost resuscitată o oră, inima micuţei a început să bată din  nou.

 

O fetiţă de doar 6 luni dintr-o comună din judeţul Neamţ a ajuns în stare gravă la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi. Ajutorul medicilor a fost solicitat de mama sa, iar specialiştii care au ajuns la faţa locului au constatat că fetiţa se afla în stop cardio-respirator. A fost resuscitată timp de o oră, până inima sa a început să bată din nou, apoi a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ. Ulterior, a fost chemat elicopterul SMURD care a adus fetiţa la unitatea medicală de specialitate din Iaşi, unde a fost internată în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. „Este ventilată mecanic, în stare extrem de gravă, cu un prognostic rezervat”, a precizat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iaşi.

Medicii cred că fetiţa s-a înecat cu lapte, pe care l-ar fi aspirat în plămâni. Medicii pediatri recomandă ca, imediat după ingestia de lapte, copilul să fie ţinut în poziţie verticală pentru a-l ajuta să elimine aerul pe care îl înghite involuntar în timpul hrănirii şi să fie bătut uşor pe spate. Dacă nu elimină acest aer, există riscul ca, atunci când intră în poziţie culcată, să verse, iar dacă este ţinut pe spate, în poziţie culcată, există riscul să aspire laptele în plămân şi să se sufoce.

 

 

Comentarii