Planul de extindere a Penitenciarului, la un pas să fie aprobat în CL

vineri, 26 noiembrie 2021, 16:20
1 MIN
 Planul de extindere a Penitenciarului, la un pas să fie aprobat în CL

Planul de extindere a Penitenciarului pe actualul amplasament a fost pe punctul de a fi aprobat în ședința Consiliului Local (CL) Iași de astăzi. În cadrul discuțiilor din plen, liberalii au susținut necesitatea aprobării planului urbanistic, deși, zilele trecute, au avizat nefavorabil proiectul. 

Unul dintre argumentele PNL a făcut referire la faptul că România riscă să intre în procedură de infringement din cauza condițiile de detenție. În plen s-au propus mai multe amendamente, iar primul supus al vot a fost chiar al liberalilor: constituirea unei comisii de negociere care să discute cu Ministerul Justiției relocarea Penitenciarului din Copou. La votul pe amendament, unul dintre liberali nu a fost prezent (Eduard Boz) astfel că acesta a fost respins. Conștientizând că nici la proiect nu vor avea majoritatea necesară pentru aprobare, liberalii s-au abținut la vot.

De cealaltă parte, reprezentanții USR și PSD s-au împotrivit de la început extinderii Penitenciarului, în timp ce consilierii PMP au votat în baza alianței locale cu PNL.

Mai multe detalii în ediția de mâine a "Ziarul de Iași". 

Comentarii