Prima operaţie pe creier cu raze Gamma, la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi. Pacientul vedea dublu. A fost externat imediat după intervenţie

sâmbătă, 23 iulie 2022, 01:50
1 MIN

Primul pacient care a beneficiat de intervenţie în Laboratorul de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife de la Spitalul de Neurochirurgie a fost un bărbat diagnosticat cu meningiom. 

Acesta povesteşte că primele probleme au început să apară în urmă cu o lună, când a început să aibă vedere dublă.

„M-am trezit dimineaţa cu vedere dublă pur şi simplu, am ajuns aici şi am descoperit că aveam o tumoră care apăsa pe nervul optic. Cu ajutorul acestui tratament revoluţionar a dispărut, văd la fel ca înainte, sunt perfect sănătos din acest punct de vedere. Sunt primul pacient, mă bucur că am avut această şansă. De când mi s-a propus am fost deschis din prima, am zis că am încredere în tehnologie”, a povestit bărbatul.

Reprezentanţii spitalului spun că datorită tehnologiei Gamma Knife pacientul a putut să beneficieze de un tratament fără durere, cu precizie şi în siguranţă.

„Radiochirurgia Stereotactică reprezintă astăzi prezentul şi viitorul în ceea ce priveşte tratamentul majorităţii patologiilor neurochirurgicale, mai exact a leziunilor creierului. Au fost aproximativ trei ani de pregătire pentru a iniţia un asemenea proiect. A venit ca o consecinţă firească a pregătirii şi maturităţii profesionale a întregului corp medical din acest spital. Vom putea inteveni cu precizie şi uşurinţă asupra leziunilor profunde, greu accesibile, care pun în pericol viaţa pacienţilor”, a precizat dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie.

Imediat după realizarea procedurilor, pacientul a putut fi externat. 

Comentarii