Primăria s-a retras din acţionariatul Veolia Iaşi. Deţinea 10% din părţile sociale

vineri, 31 decembrie 2021, 02:57
1 MIN
 Primăria s-a retras din acţionariatul Veolia Iaşi. Deţinea 10% din părţile sociale

Consilierii locali s-au reunit în şedinţă extraordinară şi în penultima zi din an. A fost cea de-a 28-a şedinţă din 2021, un număr record pentru ultimii ani, în condiţiile în care, prin lege, deliberativul trebuie să se întâlnească o singură dată pe lună.

La şedinţele ordinare se adaugă cele cu caracter extraordinar pentru aprobarea de proiecte care sunt urgente. O astfel de reuniune a fost ieri: consilierii au aprobat ieşirea Municipiului Iaşi din societatea Veolia Energie Iaşi, unde deţinea o cotă de 10% din părţile sociale.

Amintim că, în vara acestui an, Veolia s-a retras de la Iaşi, compania fiind operator de termoficare încă din anul 2012. Veolia a optat pentru rezilierea contractului de concesiune în contextul în care, în ultimii 9 ani, societatea a avut pierderi financiare semnificative, vârful fiind în 2018 când bilanţul contabil a arătat o pierdere de aproape 80 milioane lei.

În prezent, sistemul de termoficare este gestionat de un compartiment al municipalităţii, iar partea de management este asigurată de către Termo-Service, societate subordonată Consiliului Local.

Comentarii