Şapte întâlniri biblice despre pregătirea Postului Mare organizate pentru catolici

marți, 16 februarie 2021, 02:56
2 MIN
 Şapte întâlniri biblice despre pregătirea Postului Mare organizate pentru catolici

Comunitatea romano-catolică din judeţul Iaşi a început deja pregătirea pentru Postul Mare, care precede sărbătoarea Învierii Domnului. În mod concret, surorile „Notre Dame de Sion“ au început organizarea unor întâlniri biblice în perioada 16 februarie – 30 martie 2021, deschise tuturor celor care vor să se pregătească în vederea începerii Postului Mare. Moderatoarea întâlnirilor va fi sora Iuliana Neculai.

„Astăzi, mai mult ca oricând, mulţi se plâng de faptul că Biserica nu mai este o comunitate în care să se poată împlini aşteptările şi că apartenenţa la Biserică este dificilă. În acelaşi timp, în contradicţie cu ceea ce se doreşte, mulţi se lipsesc de prima condiţie esenţială a comuniunii şi apartenenţei: participarea la adunarea liturgică duminicală, locul prezenţei lui Dumnezeu şi a comunităţii celor care cred“, au precizat reprezentanţii Episcopiei Romano-Catolice din Iaşi.

Aceştia au mai precizat că Postul Mare poate fi văzut ca un nou început, ca o stradă cu o singură destinaţie – Paştele, victoria asupra morţii, şi recomandă credincioşilor să postească, să se roage şi să-i ajute pe cei nevoiaşi. Astfel, surorile propun şapte întâlniri care se vor desfăşura online, în zilele de marţi 16 şi 23 februarie, cât şi 2, 9, 16, 23 şi 30 martie, toate la ora 19.30.

Comentarii