Şapte parohii vacante pentru preoţii din Iaşi

vineri, 16 iulie 2021, 01:50
1 MIN
 Şapte parohii vacante pentru preoţii din Iaşi

Există şapte parohii vacante doar pentru preoţii din Eparhia Iaşilor, care îndeplinesc condiţiile statutare de transfer din locurile în care îşi desfăşoară deja activitatea. 

Cinci dintre cele şapte parohii vor fi declarate vacante începând cu 1 august, în timp ce două dintre ele sunt vacante deja de două săptămâni, de când foştii preoţi fie s-au retras din activitate, fie s-au transferat într-o altă parte. Astfel, toate parohiile au biserică şi casă parohială cu excepţia celei care ţine de Protopopiatul Iaşi III, care poartă hramul Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, din localitatea Lunca-Rateş, cu doar 100 de familii arondate.

Aceasta nu are casă parohială construită şi este şi cea mai mică dintre toate. De protopopiate din Iaşi mai ţin trei parohii, la Gura Bohotin, Drăguşeni şi Rediu, Reuşeni, mai fiind o parohie care aparţine de Protopopiatul Paşcani, în Oboroceni, de Protopopiatul Hârlău – la Flămânzi-Cordun, şi de Protopopiatul Săveni – în localitatea Mihai Viteazul. Parohiile au toate sub 300 de familii arondate, cea mai mare fiind cea din Flămânzi-Cordun, cu 297, care poartă hramul "Pogorârea Sfântului Duh". 

Comentarii