Schimbare în plină pandemie: se întoarce Vasile Cepoi în fruntea DSP

miercuri, 16 septembrie 2020, 01:50
2 MIN
 Schimbare în plină pandemie: se întoarce Vasile Cepoi în fruntea DSP

Vasile Cepoi este, de ieri, noul director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi. Acesta a revenit pe post după ce mandatul de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate a încetat. Anterior acestei funcţii, Vasile Cepoi a ocupat mai multe fotolii în administraţia din reţeaua sanitară. 

În perioada 2001 – 2003 şi apoi în perioada 2004 -2005 a fost preşedinte – director general al Casei de Asigurări de Sănătate Iaşi. Din iulie 2003 până în februarie 2004 a fost secretar de stat la Ministerul Sănătăţii. În perioada iunie 2005 – februarie 2008 a fost director general la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Pentru jumătate de an, în 2008-2009, a fost director pentru dezvoltare şi asigurarea calităţii serviciilor medicale la Spitalul Clinic “C.I. Parhon” Iaşi, iar între aprilie 2009 şi ianuarie 2012 a ocupat postul de director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi. Pentru doar patru luni, în 2012, a fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, ca mai apoi tot pentru o perioadă scurtă de timp (şase luni) să ocupe funcţia de ministru al Sănătăţii, în Guvernul Ponta I.

El a ajuns în Ministerul Sănătăţii în contextul demisiei lui Raed Arafat în urma scandalului privind Legea sănătăţii. La audierile în faţa comisiilor de sănătate din Camera Deputaţilor şi Senat, Vasile Cepoi a fost printre puţinii miniştri ai Guvernului Ponta care au primit aviz favorabil în unanimitate. A părăsit însă această funcţie, pentru a deveni consilier al Primului-Ministru (Victor Ponta – n.r.), dar tot pentru câteva luni. Înainte de a ocupa funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, acesta a fost preşedinte al Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor.

Vasile Cepoi o înlocuieşte astfel pe Cătălina Benchea, numită în iulie ca director executiv al DSP Iaşi, în locul soţului ei, Lucian Indrei numit ca Director de Resurese Umane în MS. Cătălina Benchea s-a întors de ieri pe poziţia de şef Serviciu RUNOS din cadrul DSP Iaşi, funcţie pe care a ocupat-o anterior celei de şef DSP Iaşi. 

Comentarii