Surpriză uriaşă la testarea periodică din centrele de asistenţă socială ieşene

joi, 07 ianuarie 2021, 02:57
2 MIN
 Surpriză uriaşă la testarea periodică din centrele de asistenţă socială ieşene

Ziua de ieri a adus la Iaşi şi o creştere foarte mare a numărului de noi cazuri: 358.

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a informat ieri cu privire la apariţia unui focar Covid-19 în judeţul Iaşi. Este vorba despre Centrul de Servicii Sociale Mirceşti, unde 29 de persoane, dintre care şapte salariaţi şi 22 de beneficiari, au fost depistaţi pozitiv în cadrul testării periodice realizate în cadrul unităţilor de asistenţă socială. Salariaţii au fost izolaţi la domiciliu, iar beneficiarii la centru.

Tot în cadrul aceleiaşi testări, au fost găsiţi cu infecţia cu noul coronavirus alţi cinci beneficiari şi doi salariaţi de la Centrul de Servicii Sociale C.A. Rosetti. Iniţial, în cadrul focarului fuseseră confirmaţi opt salariaţi şi cinci beneficiari. Ca şi în cazul de la Mirceşti, angajaţii au fost izolaţi la domiciliu, iar beneficiarii la centru.

Ieri, potrivit datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, s-a înregistrat o nouă creştere foarte mare a numărului de infectaţi în judeţul Iaşi, cu 358 de noi cazuri înregistrate. Numărul total al deceselor de la începutul pandemiei şi până acum a ajuns la 466, un ieşean aflat la ATI COVID pierzând ieri lupta cu boala.

Creşterea numărului de cazuri a dus inevitabil la ocuparea aproape în totalitate a paturilor din secţiile ATI ale spitalelor COVID şi suport COVID. Ieri, la raportarea de la ora 10, mai erau libere cinci paturi, respectiv unul la Spitalul de Pneumo­ftiziologie, unul la ATI la Spitalul de Recuperare, două paturi la Spitalul C.F. Iaşi şi un pat ATI la Spitalul de Neuro­chirurgie. În spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 257 de paturi pentru cei cu forme de boală medii spre severe.

Comentarii