Un bețiv a vrut să dea foc casei în timp ce soţia şi copilul se aflau înăuntru

sâmbătă, 18 ianuarie 2020, 01:32
2 MIN
 Un bețiv a vrut să dea foc casei în timp ce soţia şi copilul se aflau înăuntru

O familie din Iaşi a fost ieri, 17 ianuarie, la un pas de tragedie. Alin M. de 41 de ani, din Răducăneni, a încercat să-şi incendieze casa în care se aflau soţia şi copilul de 7 ani. Totul s-a petrecut după ce bărbatul a băut mai multe pahare. Tentativa de incendiere a eşuat.

Alin M. a dat foc doar la camera în care se afla, dar incendiul provocat nu a pus viaţa nimănui în pericol. Poliţia a fost alertată de soţie şi de vecini, iar echipajele au sosit imediat la faţa locului. „Încercarea bărbatului din Răducăneni de a da foc casei, din fericire, nu a reuşit. Soţia şi copilul au scăpat nevătămaţi. Bărbatul a fost preluat de un echipaj mixt, format din cadre medicale şi poliţişti. A fost adus la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Sfântul Spiridon. Nu prezenta niciun fel de leziune care să-i pună în pericol viaţa. După tratamentul din cadrul UPU a fost dirijat spre Institutul de Psihiatrie Socola, în evidenţele căruia, de altfel, se afla“, a declarat Diana Cimpoeşu, cordonator SMURD şi UPU Spitalul Sfântul Spiridon.
 
Medicii susţin că bărbatul a consumat bături alcoolice pe fondul unor afecţiuni psihice. Alin M. se află de mai mult timp în evidenţa Institutului de Psihiatrie Socola cu diagnosticul tulburări psihotice. Specialiştii afirmă că psihoza se prezintă printr-un tablou clinic variabil care include, în primul rând, o schimbare bruscă a stării psihice, a comportamentului, a modului de a vorbi sau a preocupărilor, uneori chiar de la o zi la alta. Persoanele cu psihoză pot relata că aud voci; cei din jur pot observa că acestea vorbesc singure – acest fapt denotă prezenţa halucinaţiilor. Foarte frecvent, pacientul ce traversează un episod psihotic nu îşi dă seama de ceea ce i se întâmplă şi neagă că ar avea vreo problemă. Episodul psihotic, care poate apărea şi după consumul de droguri sau alcool, este o urgenţă medicală pentru că, în cele mai multe cazuri, duce la schizofrenie. 

Comentarii