Moarte învăluită în mister total, într-un complex rezidenţial de lux

Un tânăr IT-ist s-a sinucis cu cravata la gât în dulapul de haine

joi, 30 mai 2019, 01:50
3 MIN
 Un tânăr IT-ist s-a sinucis cu cravata la gât în dulapul de haine

Tânărul îşi închiriase un apartament în complexul River’s Towers acum câteva zile, iar de luni, nimeni nu mai reuşea să dea de el. Modul în care şi-a luat viaţa i-a uimit însă până şi pe încercaţii anchetatori specializaţi. “O sinucidere atipică. Şi-a dorit foarte mult să moară”, ne-au spus aceştia.

Un tânăr IT-ist din Iaşi, căruia părea să nu îi lipsească nimic, şi-a pus capăt zilelor într-un mod straniu: s-a spânzurat cu o cravată, într-un dulap, fără să lase vreun bilet de adio. Acesta s-a spânzurat cu cravata, de bara care susţine umeraşele, dintr-un dulap, într-un apartament din complexul reziden­ţial River’s Towers, situat între căminele din zona Tudor Vladimirescu şi cartierul Metalurgie/Grădinari. Pompierii şi poliţiştii l-au găsit în dulap, stând în şezut, criminaliştii spunând că este o moarte atipică.

O poziţie absolut stranie

Ieri, în jurul orei 11, pompierii şi poliţiştii au spart uşa unui apartament cu o cameră situat în complexul River’s Towers din Metalurgie în urma unei sesizări. Spargerea acestei uşi era rezultatul mai multor zile de căutări intense ale unui tânăr în vârstă de 24 de ani, Vlad Adrian Iacobeţ. Acesta era dat dispărut de vineri, de către familia sa, originară din Bacău, şi mătuşa sa, din Iaşi. Acestea au aflat luni dimineaţă că băiatul îşi închiriase apartamentul în complexul din Metalurgie, şi, după mai multe căutări, au concluzionat că aici era ultimul loc unde ar putea fi găsit. Băiatul fusese acasă vineri, apoi venise spre Iaşi, iar în ultimile două zile nu mai răspundea la telefon. Pompierii au intrat în apartamentul cu o cameră închiriat, iar în dormitor au dat de Vlad. Poziţia acestuia i-a uimit însă şi pe anchetatori. Acesta era aşezat într-un dulap, cu uşile deschise. Băiatul stătea aproape înghesuit în dulap, rezemat, cu picioarele întinse aproape orizontal în faţă, şi cu o cravată prinsă de gât şi înnodată de ţeava de care sunt prinse umeraşele, în dulap. O poziţie absolut stranie, dar explicabilă, spun oamenii legii.

Avea biroul în zonă

Criminaliştii au precizat că tânărul şi-a dorit foarte mult să moară, iar moartea sa este atipică. Sinucigaşul s-a înghesuit practic în dulap ca să se sinucidă. După ce criminaliştii au făcut fotografii pentru dosarul penal deschis pentru moarte suspectă, corpul tânărului a fost transportat la Institutul de Medicină Legală Iaşi pentru necropsie. „Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că un tânăr a fost găsit decedat într-un apartament, iar din primele informaţii se pare că acesta s-ar fi sinucis. Poliţiştii contiuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. Tânărul lucra la o firmă de IT şi avea biroul în apropiere, în complexul Tudor Tower, situat pe strada Ciurchi, la câteva sute de metri depărtare de apartamentul tânărului. Deşi lucra în Iaşi, în acte era domiciliat în municipiul Bacău. Familia băiatului a fost chemată ieri la Iaşi pentru a identifica corpul, apoi, părinţii au dat declaraţii la Secţia 4 Tătăraşi despre moartea tânărului. Nu s-a conturat încă o posibilă cauză a gestului extrem. 

 

 

Comentarii