USR pierde un consilier judeţean şi caută să pună altul în loc

Adrian Slabu a demisionat din partid, după ce şi-a „pierdut speranţa că USR va putea fi reformat”.

marți, 14 martie 2023, 02:50
2 MIN
 USR pierde un consilier judeţean şi caută să pună altul în loc

Unul dintre cei şase consilieri judeţeni ai USR va părăsi CJ, în urma demisiei sale din partid. Adrian Slabu s-a declarat dezamăgit de situaţia din partidul din care a făcut parte până acum. 

„Am intrat în politică acum patru ani, convins că, dacă vrem să schimbăm ceva în această ţară, trebuie ca fiecare dintre noi să se implice. Am plecat la drum cu speranţa că mai întâi vom construi un partid care să reflecte societatea pe care noi ne-o dorim. Deşi am ştiut de la început că USR-ul este departe de a atinge acest deziderat, în ultima perioadă mi-am pierdut şi speranţa că el va putea fi reformat. Simt în acest moment că nu mai pot să ies în stradă pentru a vorbi cu oamenii şi să-i privesc senin în ochi”, scris el pe pagina sa de Facebook, anunţându-şi demisia din calitatea de membru al USR.

Adrian Slabu a arătat spre cele trei tabere care trag, fiecare, pentru aspiranţii anunţaţi în cursa internă pentru stabilirea candidatului USR la Primăria Iaşi, manifestându-şi neîncrederea că desemnarea acestuia – preconizată să aibă loc la toamnă – va însemna şi unirea tuturor în spatele lui.

Potrivit legii, un ales local îşi pierde în mod automat mandatul la părăsirea formaţiunii politice pentru care a candidat în alegeri. Preşedintele USR Iaşi, Ştefan Tanasă, ne-a spus că o decizie oficială urmează să fie transmisă de la partid Instituţiei Prefectului, care va emite un ordin pe baza căruia Consiliul Judeţean va declara mandatul vacant în următoarea şedinţă de plen. Între timp, următorul de pe lista candidaţilor USR la alegerile locale din 2020 va fi informat că, dacă îşi menţine dorinţa de a intra în CJ, o poate face. Dacă e de acord şi obţine formal confirmarea ca ales din partea Judecătoriei ieşene, Florin Bodnar (arhitect, din Paşcani) va prelua mandatul lăsat vacant de fostul său coleg de partid.

Deşi anunţul făcut de Adrian Slabu a atras sute de aprecieri, dar şi câteva sute de comentarii mai mult sau mai puţin favorabile USR, liderii de opinie din partid, altminteri omniprezenţi în spaţiul public, s-au abţinut să comenteze plecarea colegului lor din CJ. 

Comentarii