24 de comune s-au "aliat" in cadrul Asociatiei "Roman Metropolitan"
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

24 de comune s-au "aliat" in cadrul Asociatiei "Roman Metropolitan"

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +

  24 de comune arondate Romanului au primit cu interes si au confirmat, pina acum, propunerea de asociere pentru dezvoltarea zonei Roman, in cadrul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara "Roman Metropolitan". Acestea au aprobat si au transmis Primariei Roman - initiatorul proiectului - hotaririle de consilii locale privind asocierea. Astfel, deocamdata, si-au anuntat oficial participarea in cadrul asociatiei "Roman Metropolitan" comunele Bahna, Bira, Boghicea, Botesti, Bozieni, Doljesti, Dulcesti, Faurei, Gidinti, Gheraiesti, Horia, Icusesti, Ion Creanga, Moldoveni, Oniceni, Pincesti, Poienari, Ruginoasa, Sagna, Secuieni, Stanita, Valea Ursului si Valeni, acestea trasmitind Primariei Roman si hotaririle de consiliu local care aproba asocierea. Comuna Trifesti a refuzat asocierea in cadrul "Roman Metropolitan", iar comunele Cordun, Sabaoani si Tamaseni nu au transmis, deocamdata, hotaririle de consiliu local care atesta aceasta asociere. Pe de alta parte, desi este arondata zonei Romanului, comuna Romani nu va face parte din Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara "Roman Metropolitan", datorita apropierii sale de municipiul Piatra Neamt.

  "Pina in prezent, 24 de comune s-au alaturat municipiului Roman in demersul de a pune bazele Asociatiei «Roman Metropolitan». Etapa de dezbatere in consiliile locale a participarii fiecarei administratii locale la aceasta asociatie este, pentru moment, ingreunata de perioada concediilor celor din aparatele administrative ale autoritatilor locale din comune. Trebuie precizat faptul ca, desi comuna Romani este arondata statistic zonei Romanului, aceasta, in fapt, nu poate beneficia de avantajele participarii la asociatia «Roman Metropolitan», pentru ca apropierea sa de municipiul Piatra Neamt ii justifica asocierea la serviciile municipiului resedinta de judet", a precizat purtatorul de cuvint al Primariei Roman, Constantin Cudalb.

  Scopul principal al asocierii Romanului cu comunele arondate in cadrul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara "Roman Metropolitan" este acela de a atrage, in cadrul unor proiecte, fonduri europene mult mai consistente fata de cele pe care le-ar putea obtine doar municipiul Roman. Aceasta asociere ar putea duce la o flexibilizare a sprijinului comunitar si la o dezvoltare masiva interurbana si intraurbana.

  Sursa: Ziarul de Roman - http://ziarulderoman.ro/


  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Cum să transformi o instituţie esenţială pentru piaţa asigurărilor într-o vacă bună de muls?

  Dan CONSTANTIN

  Cum să transformi o instituţie esenţială pentru piaţa asigurărilor într-o vacă bună de muls?

  Cert este că piaţa asigurărilor nu este supravegheată în nici un fel, iar salariile lor babane sunt plătite din poliţele noastre, ale tuturor.

  Filmuletul zilei

  opinii

  Irimia. Florin Irimia

  Codrin Liviu CUȚITARU

  Irimia. Florin Irimia

  „Cazul” prezenţei prozatorului Florin Irimia pe lista de „activitate ştiinţifică zero” a Universităţii din Iaşi îmi demonstrează clar nebunia în care s-a ajuns cu „scientometria”. Acest monstru e pe cale să anuleze diversitatea şi bogăţia experienţei intelectuale, care ar trebui să stea la temelia vieţii universitare. Este noul „nazism” academic şi nu greşesc deloc emiţând o asemenea comparaţie.

  Câteva date statistice recente (I)

  George ŢURCĂNAŞU

  Câteva date statistice recente (I)

  În plan regional, cele opt judeţe ale Moldovei au coborât sub 4 milioane de locuitori, involuţia demografică având valori peste media naţională (-9 la mie). Alături de judeţul Iaşi, doar Suceava are un declin inferior mediei naţionale (-6,4 la mie). Toate celelalte judeţe au pierdut între 11,2 şi 13,8 la mie din populaţie.

  Minciuna de aur

  Bogdan ILIESCU

  Minciuna de aur

  „A lie told often enough becomes the truth.” (O minciună spusă suficient de des devine adevărul.) Vladimir Lenin

  pulspulspuls

  E clară treabă, fraţilor: oamenii lui Mihăiţă sunt toţi în fundul gol!

  E clară treabă, fraţilor: oamenii lui Mihăiţă sunt toţi în fundul gol!

  Nu ştim dacă ştiţi, dar, pe lângă un fin analist cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, amicul nostru Archibald Tănase este şi un vechi şi încercat şofer în traficul infernal din Iaşi. 

  Caricatura zilei

  Toc

  Editia PDF

  Bancul zilei

  - Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

  Parteneri

  Alte publicatii

   Intrebarea zilei

   Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.