7,54 miliarde de euro – Cât produce Iașul într-un an. Detalii de la întâlnirea industriașilor

sâmbătă, 12 noiembrie 2022, 02:50
2 MIN
 7,54 miliarde de euro – Cât produce Iașul într-un an. Detalii de la întâlnirea industriașilor

1,03 miliarde de euro. Aceasta a fost cifra de afaceri realizată de managerii și antreprenorii prezenți joi la Gala Mediului de Afaceri – un eveniment organizat de Camera de Comerț și Industrie Iași, care a premiat companiile de top din Județul Iași. Cei aproape 150 de antreprenori prezenți la eveniment “cântăresc” cât 14% din cifra de afaceri realizată anul trecut de toate firmele din județ, și sunt reprezentanții a 10% din numărul salariaților din societățile comerciale locale.

 

Anul trecut, Județul Iași s-a clasat pe locul 14 în România, cu o cifră totală de afaceri de 7,54 miliarde de euro. Din cele peste 20.200 de companii ieşene care au reușit anul trecut să înregistreze o cifră de afaceri mai mare decât zero, 3.319 au ocupat o poziție de top în domeniul lor de activitate. Adică s-au clasat pe una din primele 10 poziții, după dimensiunea firmei și codul CAEN în care activează.

Aceste firme, deși reprezintă doar 16% din totalul companiilor care funcționează la Iași, au realizat împreună 74% din cifra de afaceri a județului și au pe statul de plată aproape 60% din totalul angajaților din companiile ieșene.

Iar premianții Galei Mediului de Afaceri sunt cei mai buni dintre cei mai buni performeri din economia locală. Printre aceștia s-au numărat Continental, Antibiotice, Conex Distribution, Salubris, Echisam, Aeroportul Iași, Omco România, Ness, Pro Invest Group, Clima Therm, Tehnoton – în total în jur de 100 de premianți.

BorgWarner România SRL și-a trimis managerul general, Dan Țețu, să ridice premiul și diplomele acordate în cadrul festivității. Compania care a realizat anul trecut cea mai mare cifră de afaceri din Iași (de 1,94 miliarde lei), este pe locul al doilea în județ ca număr de angajați (1964 la finalul anului trecut) și  pe locul întâi în topul cifrei de afaceri și al exportatorilor. BorgWarner va crește și mai mult, a anunțat Dan Țețu, care a subliniat și importanța pe care o acordă compania pe care o conduce colaborării în proiecte cu instituțiile de învățământ.

Invitat să îi înmâneze și o diplomă de excelență reprezentantului BorgWarner, decanul Facultății de Construcții Mașini și Management Industrial, Cătălin Dumitras a vorbit la rândul său despre colaborarea dintre companii și universități și a lăsat să se știe că facultatea pe care o reprezintă are 46 de acorduri de parteneriat încheiate cu firme din regiunea Moldovei.

Clasamentul de Top al camerei de Comerț, cel mai important şi cuprinzător clasament al comunității de afaceri, a fost realizat după o metodologie complexă, unitară la nivelul Sistemului Camerelor de Comerț din România, în baza indicatorilor financiari ai companiilor. (aici puteți verifica şi analiza performanța şi ierarhia firmelor ieşene situate pe locurile 1-10, pe domenii de activitate şi clase de mărime: www.cciasi.ro/top).

Gala Mediului de Afaceri a fost și momentul lansării Catalogului Anual ce conține clasamentul firmelor de top din Iași, cu datele de identificare şi de contact ale acestora. 

Comentarii