A murit Marius Spânu, cadru didactic la UAIC Iaşi şi fost parlamentar

miercuri, 20 martie 2024, 15:15
2 MIN
 A murit Marius Spânu, cadru didactic la UAIC Iaşi şi fost parlamentar

S-a stins din viaţă profesorul Marius Spînu, fost parlamentar al PDL.

Cadrul didactic nu împlinise vârsta de 59 ani, fiind răpus de o boală necruţătoare, descoperită târziu.

“Cu mare regret în suflet, anunțăm că domnul Lect.univ.dr Marius Teodor Spînu a încetat din viață. A fost un caracter deosebit, înțelept, cu o fire puternică și o personalitate marcantă în mediul academic, având o activitate impresionantă de mai bine de 30 de ani în cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor. Nu a fost un simplu profesor de matematică, ci un exemplu de urmat pentru succes și devotament! Contribuția lui nu se poate măsura în numere, ci în amintirile studenților din numeroasele generații ce l-au cunoscut. Domnul Profesor va fi mereu în gândurile noastre, iar lecțiile și învățămintele sale vor continua să ne călăuzească pe drumul nostru.  Sincere condoleanțe, Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a transmis Liga Studenţilor Economişti Iaşi.

Originar din Harlau, Marius Spînu era lector univ. dr. la Universitatea „Al. I. Cuza”, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor. Timp de 4 ani, acesta a fost deputat in Parlamentul Romaniei din partea Partidului Democrat Liberal.

În noiembrie 2006 a devenit membru fondator al filialei Partidului Liberal Democrat iar in 2008 a fost numit prim-vicepreședinte al Organizației Municipale Iași a PDL. A fost consilier judetean, dupa care a intrat in Parlament. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii