anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 05.10.2022

AfterHills, scos din nou la vânzare, pentru 400.000 RON. Firma organizatoare a festivalului e într-un faliment răsunător

GALERIE
Afterhills_Festival
 • Afterhills_Festival
- +

Marca AfterHills se vinde la licitație. Brandul sub care s-a organizat la Iași, timp de trei ani, cel mai mare festival de muzică din regiunea Moldovei, are un preț de pornire de 400.000 de lei (fără TVA). Iar marți, 20 septembrie, marca ce a reunit pe dealurile Dobrovățului sute de mii de spectatori și artiști e oferită pentru a treia oară spre vânzare, după ce la licitațiile precedente nu s-a înscris niciun posibil cumpărător.

În mai 2019, Ziarul Financiar anunța că “Festivalul Afterhills din Iaşi, ajuns la a treia ediţie, îşi schimbă formatul şi ţinteşte 200.000 de vizitatori după o investiţie de 3 milioane de euro”, iar în septembrie organizatorii aveau deja bilanțurile: peste 15.000 de participanți în fiecare zi, “cu un vârf de 22.000 de oameni îndrăgostiți de muzică și distracție în ziua de 25 august, în primul weekend”. Evenimentul – unul aparte pentru România, s-a desfășurat în două weekenduri consecutive, iar biletele pentru 2020 erau deja puse în vânzare.

Primul an de pandemie,2020, a pus punct evenimentelor cu public în România, iar cel de-al doilea an de pandemie a pus punct activității societății SC BIBERLAND VICTORY S.R.L, organizatoarea festivalului.

Firma și-a declarat falimentul în mai 2021, iar în luna următoare Tribunalul Iași constata “dizolvarea societăţii debitoare şi ridica acesteia dreptul de administrare”.

Administrarea societății care a adus muzica pe dealurile din Dobrovăț trecea din mâinile celor doi acționari, George Acasandrei (79% acțiuni) și Victor Mândric (21%), în mâinile unui lichidator judiciar, căruia i-au fost fixate mai multe termene, pentru diverse etape din procesul de lichidare a societății.

CITESTE SI: AFTERHILLS 2019 a avut peste 114.000 de participanți, iar biletele pentru ediția viitoare sunt deja în vânzare

 “În temeiul art. 39 din Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă , dispune deschiderea de către lichidatorul judiciar a unui cont bancar la o unitate bancară de pe raza municipiului Iaşi, în care se vor depune toate sumele de bani obţinute din lichidare şi din care vor fi suportate cheltuielile aferente procedurii, în termen de 2 zile de la notificarea deschiderii procedurii”, au decis judecătorii în acest caz.

Procesul de faliment deschis la Tribunal încă nu s-a încheiat, următorul termen fixat fiind pentru data de 19 octombrie. Între timp, lichidatorul, Victoria Puiu, continuă procedurile, pentru a obține bani din lichidarea societății.

Contactat de Ziarul de Iași, Victor Mândric a fost surprins de informația că brandul lansat de el și de George Acasandrei e scos la vânzare, iar cel din urmă a subliniat că administrarea SC BIBERLAND VICTORY S.R.L nu mai este în mâinile lor, fără alte comentarii despre brand.

“Marca individuală, combinată, constând în denumirea AFTERHILLS și a elementului figurativ identificat în Decizia de admitere la înregistrare nr. M 2017 00653 emisă în data de 26.06.2017 de către Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, pentru clasele de produse și servicii nr. CI:41: Educație, instruire, divertisment, activități sportive și culturale aparținând BIBERLAND VICTORY S.R.L Pretul de pornire al licitaţiei este la 40% faţă de preţul înscris în raportul de evaluare, respectiv 400.000 lei (exclusiv TVA)” – așa sună anunțul de vânzare a AfterHills.

Potrivit informațiilor de pe siteul Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci, marca AfterHills a fost acordată pe 9 octombrie 2017 și expiră pe 3 februarie 2027. https://www.listamarci.ro/marca-AFTERHILLS-203021.htm

Potențialii cumpărători ai brandului AfterHills au avut aproape 9 luni la dispoziție să se hotărască să liciteze. Anunțul de vânzare la licitație a mărcii ieșene a fost publicat pe pagina licitații-insolvență.ro în ianuarie, iar prima licitație a avut loc pe 6 septembrie.

Dacă nici a treia licitație nu își va găsi cumpărător, lichidatorul oferă marca spre vânzare încă trei săptămâni la rând, pe 27 septembrie, 4 octombrie și 11 octombrie.

Biberland Victory înregistra la finalul anului 2021 datorii în sumă totală de 17.082.541 lei și o cifră de afaceri de 130 de lei. Cea mai mare cifră de afaceri înregistrată de organizatorul festivalului AfterHills a fost de 6.336.023 lei, în 2019. În același an profitul net era de minus 4,7 milioane lei, iar datoriile ajungeau la 17,6 milioane lei.

Însă la licitație se vinde doar marca, nu și firma, iar potențialii cumpărători nu preiau și datoriile, ci doar capitalul de imagine al brandului. Lucru pe care lichidatorul Victoria Puiu îl specifică clar în anunțul de licitație: ,,Bunurile înstrăinate de administratorul judiciar sau lichidatorul judiciar, în exerciţiul atribuţiilor sale prevăzute de prezenta lege, sunt dobândite libere de orice sarcini, precum privilegii, ipoteci, gajuri, sau drepturi de retentie sechestre de orice fel”.

Merită numele AfterHills prețul de 400.000 de lei? Acest lucru îl pot decide doar potențialii cumpărători, crede specialistul în branding Adrian Mironescu, care a explicat că există formule pentru calcularea valorii unui brand.

“Un exemplu de metodologie este dat de topurile realizate de Interbrand. Adrian Mironescu.Cu siguranta Afterhills e unul din brandurile Iașului, cu toate că  nu s-a mai putut organiza, din cauza pandemiei, în ultimii ani, ceea ce l-a mai și scos, din păcate, din atenția publică. Când vorbești de un brand, inclusiv despre un brand de eveniment, vorbești despre percepții, despre ce cred și simt oamenii când se gândesc la Afterhills, în cazul de față. Când calculezi valoarea unui brand, vezi care sunt perspectivele de câștig, rolul brandului și puterea brandului, dată de reputație. Afterhills are însă un bagaj de reputație adunat și sper să își ducă povestea mai departe”. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reformă care nu se va face (II)

Cătălin ONOFREI

O reformă care nu se va face (II)

Poveste cu doi înecaţi.

opinii

Mahalaua digitală

Florin CÎNTIC

Mahalaua digitală

Deşi nu prea îmi pierd timpul cu comentariile sterile de pe social media, nu încetez să mă minunez de ticăloşia, prostia delirantă şi reaua credinţă care parazitează până la sufocare opiniile articulate, chiar dacă uneori provocatoare din bula mea, ale lui Dan Alexe, Sorin Ioniţă sau Mădălin Hodor. Când scriam acest text, în urmă cu foarte mulţi ani, credeam că se va atenua în timp cotcodăceala otrăvită a smintiţilor care intervin obraznic şi contondent pe internet. După cum vedem azi, maladia s-a agravat.

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Ioan Alexandru TOFAN

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Aşadar, o lege scurtă şi clară (150 de pagini sau chiar 120 este deja prea mult), generală şi fără elanuri civilizatoare, împreună cu o responsabilitate mare acordată celor care predau şi învaţă. Nu ştiu dacă este soluţia potrivită. Dar măcar ne putem gândi la ea, ca alternativă la începuturile care nu se mai termină ale reformelor din educaţie şi la legile care vor să fie săpate în piatră cu mina de la pix.

Despre copilărie (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre copilărie (I)

Copilăria mea a coincis cu primii ani ai deschiderii „domniei” lui Ceauşescu, când se instaurase o efervescenţă în societatea românească. M-am gândit să povestesc despre perioada aceea, fiindcă este bine să nu uităm învăţămintele de atunci. 

pulspulspuls

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Astăzi vom trece în revistă câte ceva din comportamentul hormonal de vârsta aproape septuagenară a unor dezvoltatori imobiliari din târgul nostru, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Tractorul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.