ALDE și-a lansat la Iași candidații la europarlamentare (UPDATE)

sâmbătă, 13 aprilie 2019, 09:19
2 MIN
 ALDE și-a lansat la Iași candidații la europarlamentare (UPDATE)

Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) și-a lansat sâmbătă la Iași candidații la alegerile europarlamentare.

UPDATE

Președintele Senatului și al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a fost întâmpinat la sosirea la Teatrul Național de circa 150 de membri și simpatizanți ALDE. Aceștia au scandat, printre altele, "Tăriceanu președinte!", acoperind strigăte precum "Mincinosule!", ale câtorva protestatari care încercau să se facă auziți. Sala Mare a Teatrului Național este arhiplină.

În deschidere, Daniel Chițoiu a avut un discurs în care nu a omis să atace principalele formațiuni din opoziție, USR și PNL, reproșându-i lui Dacian Cioloș (fost comisar european pentru Agricultură) că România nu ia subvenții cât primesc țările dezvoltate din UE, iar liberalilor că deschid lista candidaților la europarlamentare cu "un ziarist expirat".

Renate Weber a menționat Președinția ca principal vinovat pentru imaginea proastă pe care o are România la Bruxelles.

Într-un discurs aparte, Daniel Barbu a invocat "fantomele comunismului și fascismului care bântuie și Bucureștiul, și Bruxellesul".

Călin Popescu Tăriceanu a încheiat seria discursurilor, aliniindu-se antevorbitorilor săi și invitându-i să voteze candidații ALDE și nu "defăimatori" precum Monica Macovei și Siegfred Mureșan. El a lăudat prevederile Ordonanței 114 și a invocat PIB-ul record și creșterea economică mare obținute în această guvernare. Fără să le mai treacă în revistă și fără să insiste asupra lor, așa cum a făcut Varujan Vosganian, liderul ALDE a invocat proiectele de infrastructură necesare zonei Moldovei. Tăriceanu s-a întors apoi la chestiunile politice arzătoare ale României, precum referendumul, procurorul general, Președinția și partidele din opoziție.

Discursul lui Tăriceanu a încheiat evenimentul la care membrii și simpatizanții ALDE au rezistat cu stoicism până la sfârșit, destul de puțini delegați părăsind Sala Mare a teatrului.

TEXT INIȚIAL

La eveniment participă Călin Popescu Tăriceanu, alături de președintele ALDE Iași, Varujan Vosganian, europarlamentar Renate Weber, Daniel Barbu, candidat ALDE la alegerile europarlamentare, secretarul general ALDE, Daniel Chițoiu, și Conf. Dr. Bogdan Ștefanachi.

Evenimentul are loc la Teatrul Național “Vasile Alecsandri” Iași, Sala Mare, de la ora 11:00.

Comentarii