Bărbat din Iași abia eliberat din penitenciar prins cu heroină asupra lui

sâmbătă, 27 aprilie 2024, 17:58
1 MIN
 Bărbat din Iași abia eliberat din penitenciar prins cu heroină asupra lui

La data de 26 aprilie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași, în colaborare cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași, au efectuat o operațiune de amploare pe teritoriul județului Iași, care a condus la prinderea în flagrant a unui bărbat, proaspăt eliberat din penitenciar, în timp ce transporta ilegal heroină.

Individul a fost surprins de autorități cu aproximativ 7 grame de heroină, ascunse în hainele sale, sub forma pregătită pentru comercializare. Substanța ar fi putut fi împărțită în cel puțin 220 de doze de 0,03 grame, cu un preț de vânzare de 100 de lei per doză.

În urma capturării, procurorii au emis mandat de reținere pe numele său, sub acuzația de trafic de droguri de mare risc. Astăzi, 27 aprilie, autoritățile au adus cazul în fața judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul Iași, cerând arestarea preventivă a bărbatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul echipei de polițiști din cadrul I.P.J. Iași – Serviciul Rutier și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Iași, demonstrând un efort comun al autorităților în combaterea traficului de droguri în zonă.

Este important de menționat că, conform principiilor legale, toate persoanele implicate în procesul penal beneficiază de drepturile și garanțiile prevăzute de Codul de Procedură Penală, inclusiv prezumția de nevinovăție până la dovedirea contrarului.

 

Comentarii