Fă-ţi cadou de ziua ta un duş oferit unor copii sărmani. Iată cum!

Campanie inedită: un duş pe patru roţi va colinda cele mai sărace sate din judeţ

marți, 04 august 2020, 01:55
3 MIN
 Campanie inedită: un duş pe patru roţi va colinda cele mai sărace sate din judeţ

Asociaţia „Zi de Bine”, alături de Fundaţia „Bethany”, porneşte într-o călătorie în judeţ cu Caravana „Microduş“, pentru a le explica celor mici de ce este importantă igiena. Maşina este practic un duş pe patru roţi. Cum puteţi face donaţii în cadrul campaniei 

Asociaţia „Zi de Bine”, alături de Fundaţia „Bethany”, porneşte într-o călătorie în judeţul Iaşi cu Caravana „Microduş“, în cadrul acestei campanii dorindu-se sprijinirea a peste 500 de copii aflaţi în situaţii vulnerabile din judeţ. Reprezentanţii celor două asociaţii vor porni într-o caravană print 13 sate pentru a le explica copiilor de ce este importantă igiena şi cum pot avea o igienă corespunzătoare. În cadrul proiectului a fost amenajat un Ford Ducato, oferit de Raiffeisen Leasing, maşina devenind astfel o cabină de duş pe patru roţi. „Scopul proiectului este de a trage un semnal de alarmă în privinţa igienei şi condiţiilor dificile în care trăiesc aproape 6 milioane de români, aproximativ 30% din populaţia rezidentă a României, care nu au locuinţele alimentate la sistemul public de apă, conform unui studiu realizat de Institutul Naţional de Statistică”, explică reprezentanţii celor două asociaţii.

Caravana „Microduş“ pleacă prin mai multe sate din judeţ, printre acestea numărându-se Vlădeni, Broşteni, Vâlcele, Alexandru cel Bun, apoi Liteni şi Ulmi, în comuna Prisăcani se vor vizita satele Prisăcani şi Măcăreşti, iar în Răducăneni se va ajunge în satele Răducăneni şi Trestiana, apoi Scobinţi. De asemenea, se va ajunge şi în comuna Movileni, cu satele Epureni şi Larga Jijiei, în comuna Cotnari, în satul Hodora.

Din echipa acestei caravane face parte şi un medic prietenos, cu care vor sta de vorbă cei mai bine de 500 de copii vizaţi. De asemenea, se va vorbi şi cu părinţii acestora despre normele de igienă, dar şi despre riscurile la care se expun dacă nu este păstrată o igienă corespunzătoare. Totodată, având în vedere condiţiile sociale precare, caravana va oferi pentru mulţi dintre aceşti copii primul duş. „Microduş“ este complet utilat cu prosoape, gel de duş şi şampon şi va fi dezinfectat complet după fiecare utilizare. Pe lângă componenta educativă, voluntarii campaniei vor interacţiona cu cei mici prin intermediul jocurilor, iar la finalul experienţei copiii vor primi un pachet cu produse de igienă personală oferite de Ikea şi Bioderma. Suma necesară cauzei lunii august este de 35.000 de euro, cost în care intră adaptarea maşinii şi omologarea acesteia, colantarea, dotarea cu dezinfectanţi şi materiale necesare pentru activităţile desfăşurate cu copiii. Fondurile se vor putea strânge cu ajutorul sărbătoriţilor lunii. Astfel, cine doreşte să ofere un cadou acestor copii, poate să distribuie linkul publicat de cele două asociaţii pe reţelele sociale, iar cei care vor să ì facă un cadou donează de fapt banii. Printre cei care şi-au donat ziua pentru acest proiect se numără şi Dacian Cioloş, care a contribuit cu o suma egală cu cea strânsă de la cei care au vrut să-i facă un cadou, suma totală fiind de 34.000 de lei.

Comentarii