Cine este consilierul USR PLUS care a trădat pentru Chirica la votarea bugetului

miercuri, 12 mai 2021, 15:32
2 MIN
 Cine este consilierul USR PLUS care a trădat pentru Chirica la votarea bugetului

Bugetul Iaşului a fost adoptat astăzi după ce un consilier USR PLUS, Cezar Baciu, a votat alături de majoritatea construită în jurul primarului. Votul sau "pentru" a fost primit cu aplauze, iar consilierul "disident" a fost felicitat de apropiatii lui Mihai Chirica.

Cezar Baciu a devenit membru al Consiliului Local (CL) după la începutul acestui an. Inginer de profesie, el s-a aflat pe poziția 11 a listei USRPLUS pentru alegeri. Inițial, după alegerile din toamnă, Baciu a ratat „la mustață” intrarea în CL: ultimul de pe lista USRPLUS care a câștigat un mandat fiind Andrei Popescu (locul 10), în urma retragerii deputatului Cosette Chichirău.

Ulterior, după alegerile parlamentare, unul dintre consilierii USRPLUS – Filip Hăvârneanu – a fost ales deputat și s-a retras din CL. Astfel, locul acestui a fost luat de către Cezar Baciu.

Cezar Baciu, în vârstă de 26 de ani, a ajuns pe lista USRPLUS pe filiera USR, conform informațiilor „Ziarului de Iași”. El este inginer și lucrează ca agent vânzări la firma Ciserom SA, cel puțin așa a declarat anul trecut la momentul înscrierii pe lista USRPLUS.

„Voi vota în conformitate cu jurământul pe care l-am depus în fața cetățenilor municipiului Iași, sunt pentru bugetul municipiului Iași”, a declarat consilierul USRPLUS Cezar Baciu, în aplauzele celorlalți consilieri locali, la momentul votului din CL.

Colegi ai acestuia din partid s-au declarat surprinși de faptul că acesta a votat bugetul.

„Ziarul de Iași” a încercat să-l contacteze pe consilierul USRPLUS, dar acesta nu a răspuns la apelurile telefonice sau mesaje. Nici deputatul Cosette Chichirău nu a răspuns.

Comentarii