Consilier local, şofer de ani de zile fără permis de conducere. Poliţiştii l-au oprit când mergea la spălătorie

luni, 28 august 2023, 01:50
2 MIN
 Consilier local, şofer de ani de zile fără permis de conducere. Poliţiştii l-au oprit când mergea la spălătorie

Un ocol pe la o spălătorie auto l-a adus pe un consilier local din Movileni în faţa judecătorilor. Până atunci, condusese liniştit prin sat fără să aibă habar cum arată o şcoală de şoferi pe dinăuntru.

Mihai Moşulică era consilier local, tractorist şi mecanizator auto, toţi sătenii din Potângeni fiind convinşi că are permis de conducere. În martie anul trecut, Moşulică s-a întâlnit la un bar din sat cu un prieten, care l-a rugat să-l ducă într-un sat apropiat, pentru a-şi vedea copilul. Moşulică a acceptat şi s-a urcat la volanul autoturismului VW Golf 3 pe care îl deţinea, iar prietenul său s-a urcat pe locul din dreapta. Pe drum, şoferul s-a hotărât să facă un ocol prin Podu Iloaiei, pentru a-şi spăla maşina. Ajunşi însă în Henci, aproape de biserică, automobilul a fost oprit de poliţişti. Interpelat, Moşulică a mărturisit că nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Faptul nu-l împiedicase însă până atunci să circule prin Movileni la volan. Fusese condamnat de altfel pentru conducere fără permis, la 1 an, 5 luni şi 10 zile de închisoare, fiind liberat condiţionat în 2017. Spre norocul lui, intervenise reabilitarea de drept, aşa că vechea condamnare nu a mai fost luată în calcul de judecători. Magistraţii Judecătoriei l-au condamnat din nou, la 1 an şi 2 luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Totodată, i s-a interzis să se mai urce la volan timp de doi ani.

Sentinţa a fost contestată de Moşulică, acesta invocând faptul că deplasarea se făcuse în cea mai mare parte pe un drum agricol, parcurgând pe drumul judeţean doar o distanţă scurtă. Faptul că deţinea un atestat pentru conducerea tractorului reducea, în aprecierea consilierului, pericolul în raport cu ceilalţi participanţi la trafic. Motivele prezentate de Moşulică nu i-au convins însă pe magistraţii Curţii de Apel. „Nimeni nu este mai presus de lege, adoptarea unui astfel de comportament infracţional trebuind a fi pedepsită indiferent de calitatea deţinută de cel vinovat. Pentru toate aceste motive, apreciind că prima instanţă a soluţionat în mod legal şi temeinic cauza, pronunţând o soluţie de condamnare şi realizând o dozare justă a tratamentului sancţionator, instanţa de apel va respinge ca nefondat apelul declarat de inculpat”, au conchis judecătorii.

Comentarii