Controversele din jurul piesei „Made in Romania” revin în atenția publicului VIDEO

sâmbătă, 27 aprilie 2024, 19:40
2 MIN
 Controversele din jurul piesei „Made in Romania” revin în atenția publicului VIDEO

Într-un nou val de controverse, piesa „Made in Romania” revine în atenția publicului, la aproape două decenii de la lansarea sa inițială. Compusă inițial de Marius Moga și Smiley și lansată în 2007 sub numele „Mister Originality” de către Simplu, piesa a devenit ulterior subiectul unui scandal între compozitori și manelistul Ionuț Cercel.

În 2008, Ionuț Cercel, fiul cunoscutului manelist Petrică Cercel, a preluat melodia fără acordul compozitorilor și a lansat propria sa variantă. Această mișcare a fost primită cu indiferență de către Marius Moga, care a declarat că nu i s-a cerut voie, dar că nu are ce să le facă. Scandalul s-a stins destul de repede la acea vreme.

Cu toate acestea, la începutul acestui an, frații Kadîr și Berdan Kalin, cunoscuți pe rețelele sociale, în special pe TikTok, au descoperit varianta lui Ionuț Cercel și au început să creeze clipuri virale în care dansează pe această piesă în diverse ipostaze și locuri din întreaga lume. Popularitatea acestor clipuri a adus piesa din nou în atenția publicului și a dus la o explozie de vizualizări pe platforma TikTok.

@romania_fastforward Kalin brothers au rupt pe views în România #kalinbrothers #berdox24 #kadirx24 #therme #ateneu #casapoporului #dans #roffw #romaniafastforward #stiri #infos #fyp ♬ sunet original – Romania Fast Forward

Ulterior, mijlocașul echipei Inter Milano, Hakan Çalhanoğlu (FOTO), a adus melodia în vestiar, contribuind astfel la reîntoarcerea lui Ionuț Cercel în lumina reflectoarelor. Manelistul a transmis un mesaj de mulțumire, exprimându-și bucuria că piesa sa este apreciată și promovată la nivel internațional.

În prezent, „Made in Romania” domină platforma TikTok, cu mii de clipuri și sute de milioane de vizualizări, consolidându-și statutul ca hit al momentului. Cu toate acestea, controversele legate de originea și autorii piesei continuă să planeze în mediul online și în industria muzicală.

LEGENDA FOTO: Echipa Inter Milano a sărbătorit câștigarea campionatului în Italia pe melodia „Made in Romania”

Comentarii