EXCLUSIV: El este poliţistul din Iasi prins joi seară, în flagrant, luând mită

vineri, 05 mai 2023, 08:52
2 MIN
 EXCLUSIV: El este poliţistul din Iasi prins joi seară, în flagrant, luând mită

Un poliţist de la Secţia 2 din cadrul Poliţiei Municipiul Iaşi a fost prins ieri seară în timp ce încasa o sumă de bani de la un şofer pe care-l oprise în trafic. În cursul zilei de joi, Adrian Alupului se afla în patrulă, în trafic. La un moment dat, el a oprit un conducător auto care încălcase legislaţia rutieră. 

UPDATE: Polistul a fost plasat in arest la domiciliu. 

Cei doi s-au înţeles să se vadă în seara zilei de joi pentru ca poliţistul să primească o sumă de bani şi să facă uitat incidentul de mai devreme. Şoferul însă a sunat la Direcţia Generală Anticorupţie din cadrul Poliţiei şi a anunţat incidentul. În momentul când s-au întâlnit, Adrian Alupului cu şoferul, şi cel din urmă i-a dat suma de bani la faţa locului a apărut şi colegii poliţistului şi l-au ridicat pentru luare de mită.

COMUNICAT OFICIAL: Prin referatul din data de 05.05.2023 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi s-a solicitat arestarea preventivă a inculpatului A.A.L. (în vârstă de 37 ani), cercetat pentru comiterea infracţiunii de ,,luare de mită”, prevăzută de art. 289 alin. (1) Cod penal, cu referire la art. 7 lit. c) din Legea 78/2000, republicată.

În fapt, s-a reţinut că inculpatul A.A.L., agent în cadrul unei Secţii de poliţie din Mun. Iaşi, a pretins o sumă de bani în data de 02.05.2023, în jurul orei 12:48, unui conducător auto care săvârşise o contravenţie la regimul rutier, susţinând că poate aplica sancţiunea contravenţională unei alte persoane, apoi în după amiaza aceleiaşi zile, în jurul orei 16:58, a reiterat această solicitare, indicând o sumă între 300 Euro şi 500 Euro.

La data de 04.05.2023, în jurul orei 15:25, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul A.A.L. a primit suma de 200 Euro de la denunţătoare, respectiv două bancnote a câte 100 Euro, în legătură cu neîndeplinirea unui act care intră în îndatoririle sale de serviciu, respectiv în scopul de a nu aplica o sancţiune contravenţională şi sub pretextul de a găsi denunţătoarei o persoană dispusă să îi fie aplicată sancţiunea contravenţională în locul acesteia.

Fapta cercetată este rezultatul unui flagrant. Facem precizarea că propunerea formulată sau luarea unor măsuri procesuale, aşa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedură penală, nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 PRIM PROCUROR,Ţocu-Radu Cătălin

Comentarii