FOTO-VIDEO: Protest în Piaţa Unirii din Iaşi. “De veghe în lanul de penali”

sâmbătă, 22 decembrie 2018, 18:30
2 MIN

UPDATE: Protestatarii s-au întors în Piaţa Unirii, iar pe Pietonalul animat au început să se audă din nou cântece şi colinde de Crăciun.

UPDATE: Numărul protestatarilor a urcat la câteva sute. Oamenii au ajuns în faţa sediului PSD Iaşi. Ei strigă “Jos Comuniştii”; “Şobolanii au părăsit corabia”; “Criminalii”; “Aţi jefuit ţara”

UPDATE: Protestatarii din Piaţa Unirii din Iaşi au plecat în marş spre sediul PSD şi Prefectură, pe bulevardul Ştefan cel Mare. Ei scandează “PSD, ciuma roşie”. Traseul este unul obişnuit pentru protestele din ultimul an. Oamenii urmează să ajungă pe strada Sfântul Lazăr, bulevardul Independenţei şi din noi în Piaţa Unirii.

UPDATE: Se scandează "Jos comunismul!", "România, trezeşte-te!", "Dragnea la-nchisoare, nu la guvernare!", "Ultima soluţie: încă o revoluţie!" şi "Veniţi cu noi, vă fură şi pe voi!"

UPDATE: Sunt aproximativ 150 de oameni în continuare în Piaţa Unirii. Numărul pare mic, dar e de trei ori mai mare decât numărul celor prezenţi la ceremonia de comemorare a victimelor Revoluţiei de azi dimineaţă, din Piaţa Palatului.

UPDATE: Lângă statuia domnitorului “Al. I. Cuza” au fost puse pancarte cu următoarele mesaje: “Spunem Nu Ordonanţei de Amnistiţie şi Graţiere”; “Nu Amnistiţiei şi Graţierii, Hoţii la puşcărie”; “Raportul MCV: PSD-ALDE a întors înapoi România cu 11 pentru ca o mână de penali să poată scăpa de puşcărie”; “Hiene demente. Vreţi să scoateţi România din UE? Nu veţi reuşi. Ne vom lupta cu voi până la capăt. Nu veţi scăpa!”

TEXT INITIAL: Ieşenii au început să se adune în Piaţa Unirii. Deja sunt peste 100 de protestatari. Manifestaţia este intitulată "22 Decembrie, Piața Revoluției Noastre". Oamenii ascultă Imnul Golanilor: “Mai bine golan decât comunist” la boxele pe care le-au adus cu ei.

Comentarii