Ikea ajunge în sfârşit la Iaşi: negociază deja cumpărarea a 5 hectare. Unde va construi noul magazin?

miercuri, 04 octombrie 2023, 01:50
3 MIN
 Ikea ajunge în sfârşit la Iaşi: negociază deja cumpărarea a 5 hectare. Unde va construi noul magazin?

Retailerul suedez Ikea ar urma să deschidă un magazin în judeţul Iaşi, în proximitatea Brico Depot din Păcurari, unde intenţionează să cumpere un teren cu o suprafaţă de peste 50.000 de mp. Demersurile pentru autorizarea construirii unui centru comercial în zonă au început deja, potrivit informaţiilor obţinute în exclusivitate de „Ziarul de Iaşi”.

 

Anul trecut, în luna octombrie, Ermes Holding SRL, actualul proprietar al terenului, a obţinut de la Primăria Iaşi un certificat de urbanism pentru cele patru parcele care fac obiectul antecontractului de vânzare-cumpărare pe care l-a încheiat cu Ikea România SRL pe data de 14 iulie 2023, conform verificărilor făcute de „Ziarul de Iaşi”.

 

Obiectul promisiunii de vânzare constă în achiziţia, cu finalizare în maximum 3 ani, a unei suprafeţe totale de teren de 52.105 mp, fiind vorba despre patru parcele de teren din jurul magazinului de bricolaj Brico Depot, aşa cum am menţionat anterior. Conform informaţiilor obţinute, preţul agreat de părţi a fost de 80 euro/mp, ceea ce înseamnă un cost total de aproape 4,2 milioane euro. „Preţul final va fi determinat la momentul semnării contractului de vânzare-cumpărare în funcţie de suprafaţa terenului”, se arată în antecontractul intrat în posesia publicaţiei noastre.

Locul unde se va construi Ikea

Cel mai probabil, această precizare vine în contextul în care vor fi făcute demersuri pentru obţinerea autorizaţiei de construire, iar suprafaţa necesară va rezulta în urma acestui proces, urmând a fi făcute mici modificări şi în contextul în care două dintre terenuri vor fi dezmembrate din suprafeţe mai mari. „Construire centru comercial parter şi un etaj, drumuri de incintă şi parcare, curte de livrare, mijloace publicitare, împrejmuire, organizare de şantier”, este obiectul certificatului cu numărul 2068/2022.

Extrasul de carte funciară

Zona este deja reglementată urbanistic încă de la momentul construirii complexului comercial ERA, astfel că emiterea autorizaţiei de construire pentru amenajarea magazinului Ikea ar putea fi eliberată chiar în acest an. Parcarea Ikea ar urma să fie amenajată în zona din faţa Brico Depot, în timp ce magazinul Ikea va fi amplasat pe parcela aflată la vest de lanţul de retail (spre pasaj).

 

La momentul actual, retailerul de mobilă are în zona industrială a oraşului un centru de colectare a comenzilor online. „Ziarul de Iaşi” a solicitat de la Ikea România un punct de vedere legat de extinderea în Iaşi, însă compania a ocolit răspunsurile la întrebările punctuale legate de investiţia din oraşul nostru. „(…) Ne propunem să îmbunătăţim modul în care ne întâlnim cu clienţii noştri, astfel încât acestora să le fie cât mai convenabil să aleagă când, unde şi cum se pot bucura de experienţa produselor şi serviciilor IKEA. Suntem deja prezenţi în Iaşi prin intermediul punctului de ridicare comenzi din Bulevardul Calea Chişinăului, nr. 29, dar vom continua să explorăm şi alte modalităţi prin care putem fi mai aproape de clienţii din acest oraş în viitor. De îndată ce vom avea o evoluţie concretă a planurilor legate de Iaşi, vom fi mai mult decât bucuroşi să o împărtăşim cu publicul larg”, ne-a transmis compania.

Ikea mai are magazine în România doar la Bucureşti, două, şi Timişoara.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii