Incendiu puternic la un bloc din Iaşi: O femeie s-a aruncat de la etaj cu copilul în braţe

miercuri, 10 ianuarie 2024, 16:10
3 MIN
 Incendiu puternic la un bloc din Iaşi: O femeie s-a aruncat de la etaj cu copilul în braţe

Un incendiu s-a produs miercuri după-amiază la un apartament situat la etajul 3, pe aleea Decebal, din municipiul Iași.

La locul sinistrului s-au deplasat trei autospeciale de intervenție și stingere cu apă și spumă, o autoplatformă pentru salvări de la înălțime, o autospecială de primă intervenție și un echipaj de prim ajutor calificat.

La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării 15 persoane erau autoevacuate, iar alte zece au fost evacuate de către pompieri.

De la locul evenimentului o femeie și un copil (mama de aproximativ 30 de ani și fiul său în vârstă de 5 luni) au fost preluați în stare gravă de către echipajele medicale și au fost transportate de urgență la spital.

Incendiul a fost lichidat la ora 15.40. În urma incendiului au ars bunurile dintr-o încăpere, mobilier divers și diverse produse textile.

Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire.

UPDATE: Potrivit medicilor, femeia s-a aruncat de la etajul al III-lea, cu copilul de cinci luni în brațe, după ce apartamentul în care se aflau a luat foc.

Ea se află în stare gravă, dar copilul se luptă între viață și moarte, fiind resuscitat la Spitalul de Copii.

"Femeia a suferit o contuzie la coloana cervicală și o contuzie toraco-abdominală, cât și o fractură de bazin. Arsură prin flacără gradul 1-2 pe 9% din suprafața corporală. Copil de sex masculin, în vârstă de 5 luni, politraumă prin cădere de la înălțime. Traumatism cranio cerebral sever cu înfundarea cutiei craniene. La momentul predării la UPU Pediatrie a intrat în stop cardio respirator și au început cei de la Pediatrie manevrele de resuscitare", a declarat prof.dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași.

„Sugarul în vârstă de patru luni a suferit o politraumă prin cădere de la înălțime. Starea generală a pacientului este extrem de gravă, suferă de un traumatism cranio-cerebral sever, un traumatism la nivelul coloanei vertebrale, o contuzie toraco-abdominală. În momentul de față se așteaptă rezultatele investigației, a prezentat un stop cardio-respirator care a impus manevre de resuscitare”, a precizat dr. Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii Iași.

UPDATE 1: Copilul de 5 luni a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie, medicii fiind rezervați cu privire la șansele sale de supraviețuire.

„În urma investigațiilor biologice și imagistice, pacientul a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie Iași, prezentând comă de gradul al IV-lea, stop cardiorespirator resuscitat, traumatism craniocerebral grav, cu hemoragii multiple intracraniene și fracturi multiple craniene, fracturi costale, contuzie pulmonară și contuzie abdominală. Prognosticul pacientului este rezervat”, a declarat Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iași.

Precizările IPJ Iași:

La data de 10.01.2024, ora 15.05, poliția a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că într-un apartament de la etajul 3 al unui bloc din municipiul Iași se manifestă un incediu, iar o femeie și un copil din incinta imobilului s-ar fi aruncat pe geamul apartamentului.

La fața locului polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, pompierii intervenind pentru stingerea incendiului, cele două persoane fiind preluate de ambulanță și transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

În cauză se efectuează cercetări pentru clarificarea împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment urmând a fi dispuse măsuri legale.

Comentarii