Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Detalii uluitoare după captura din rondul de la Gară

Mama şi-a adus copilul de 7 ani într-o combinaţie cu un kilogram de cocaină!

GALERIE
droguri cocaina
  • droguri cocaina
- +

Femeia a adus „marfa“ cu maşina în care era şi fetiţa. Soţul a venit pe alt drum, cu altă maşină. Se pregătea să vândă pentru 45.000 de euro drogurile aduse din Olanda.

 

Captură impresionantă de droguri realizată de poliţiştii ieşeni de la Antidrog şi procurorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Poliţiştii au reuşit să prindă în flagrant patronii unei firme de transport din Botoşani în timp ce intermediau la Gara Iaşi un kilogram de cocaină, cu o puritate de 100%. În acţiunea de vânzare a kilogramului de cocaină a fost prezent chiar şi copilul patronilor, în vârstă de 7 ani. În total, poliţiştii şi procurorii au ridicat bunuri în valoare de peste 100.000 de euro.

Flagrantul poliţiştilor de la Antidrog şi al procurorilor DIICOT Iaşi a avut loc miercuri seară, „acţiunea“ desfăşurându-se în rondul de la Gara din Iaşi. Patronul firmei Transport TGV, Nicuşor Vasiliu şi soţia acestuia au pus la cale detaliile „afacerii“ în satul Văleni Deal din comuna Frumuşica, judeţul Botoşani, unde locuiau. Ei au decis ca la Iaşi să o ia şi pe fiica lor, o fetiţă în vârstă de 7 ani. Au hotărât ca drumul până la Iaşi să îl facă separat: femeia şi fetiţa s-au urcat într-un autoturism Volvo XC 90 alb, nou nouţ, iar el a mers la Iaşi cu un şofer din cadrul firmei, deoarece are permisul suspendat. Ajunşi la Iaşi pe drumuri separate, la ora 21, el s-a întâlnit cu cumpărătorul, un alt traficant, în rondul de la Gară, iar femeia, care avea în maşina ei cocaina, era cu ochii în patru şi supraveghea zona. Nicuşor Vasiliu a pus la punct fiecare detaliu al tranzacţiei cu cumpărătorul de la care trebuia să ia 45.000 de euro pe cocaină apoi a mers la maşina soţiei sale şi a luat coletul, urmând ca cei doi soţi să se întoarcă la fel, pe drumuri separate acasă. În timp ce femeia părăsea zona, aceasta nu ştia că în urma ei, poliţiştii Antidrog şi procurorii l-au pus la pământ pe soţul ei şi îi făceau percheziţie. De asemenea, era reţinut şi şoferul cu care venise bărbatul, Marian Bogdan Ababei, în vârstă de 23 de ani. Chiar acesta a fost cel care a introdus în ţară drogurile, miercuri dimineaţă. Cocaina are ca ţară de provenienţă Olanda şi a fost adusă de Ababei cu un Mercedes Sprinter, ascunsă în locaşuri construite în locuri special amenajate. Ababei se ocupa cu coletăria firmei, el şofând pe relaţia Botoşani, Iaşi, Suceava, Rădăuţi şi Anglia şi Irlanda.

Ce s-a găsit la percheziţii

În timp ce Nicuşor Vasiliu şi şoferul acestuia, Ababei erau încătuşaţi, soţia primului şi fetiţa acestuia se îndreptau spre ieşirea din Iaşi. La un moment dat, un echipaj de poliţie a făcut semn şoferiţei să tragă pe dreapta apoi a fost însoţită direct la audieri, la sediul Poliţiei. În aceeaşi noapte, poliţiştii şi procurorii au mers la Botoşani unde au făcut cinci percheziţii domiciliare, de unde au ridicat suma de 43.000 de lire, 2.100 lei, un Mercedes Sprinter din 2019 modificat special pentru transportul discret al drogurilor în valoare de 60.000 de euro, autoturismul femeii, un Volvo XC90 in valoare de 40.000 de euro, un pistol cu aer comprimat deţinut ilegal, vreo 10 telefoane mobile performante, cât şi aproximativ 100 de pachete cu ţigări de contrabandă. „În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că, inculpatul A.B.M., şofer în cadrul societăţii deţinute de către inculpatul V.C.N., a preluat, în cursul zilei de 02.03.2020, de pe teritoriul Marii Britanii, un colet ce conţinea o cantitate importantă de cocaină, pe care i-a predat-o inculpatului V.C.N., imediat după ce acesta a revenit pe teritoriul României“, au precizat procurorii DIICOT. Nicuşor Vasiliu era cunoscut ca fiind contrabandist. Acesta cumpăra alcool şi ţigări din Republica Moldova şi le transporta în Anglia. Ieri, judecătorii s-au înduplecat de lacrimile femeii, Mariana Vasiliu, şi au decis ca ea să fie pusă sub arest la domiciliu, în timp ce soţul ei şi şoferul au fost arestaţi pentru 30 de zile. Femeia a motivat faptul că trebuie să aibe grijă de fetiţa lor în vârstă de şapte ani. (Ionuţ BENEA, Andrei DÎSCA)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri