Masacrul celor doi iubiţi de la “Roua”: a început audierea martorilor în instanţă. Amănunte şi depoziţii în premieră

joi, 16 martie 2023, 02:50
4 MIN
 Masacrul celor doi iubiţi de la “Roua”: a început audierea martorilor în instanţă. Amănunte şi depoziţii în premieră

Judecătorii au început audierea martorilor în cazul uciderii celor doi iubiţi din complexul Roua, Youssef Ajniyah şi iubita acestuia Vanessa Burlacu. Suspectul principal al crimei duble este considerat canadianul de origine marocană Ahmed Sami el Bourkadi. Unul dintre vecini a povestit judecătorilor că în seara crimei a observat un bărbat în zona casei victimilor, însă care nu semăna cu Ahmed Sami el Bourkadi. Suspectul va pleda nevinovat.

 

Judecătorii au chemat ieri cinci martori din casele din Moara de Vânt însă la termen au venit doar doi. Ceilalţi trei s-au mutat între timp din casele respective, însă vor fi citaţi la următorul termen, peste două săptămâni. Cei doi au declarat că au observat un bărbat în seara zilei de 8 decembrie 2021 dar şi mulţi câini, maidanezi, care obişnuiesc să stea prin zonă.

Suspectul principal al crimei duble este considerat canadianul de origine marocană Ahmed Sami el Bourkadi

“Unul dintre vecini a spus că persoana văzută prin preajma locaţiei era mai solid, cu un soi de pantaloni de schi, cu o haină lungă sub genunchi, culoare maro, mai înalt decât Ahmed Sami el Bourkadi. În schimb, aceştia au declarat că au mai auzit voci de pe balcon, însă din casă nu au auzit nimic, deoarece pereţii sunt groşi iar ferestrele sunt din termopan”, a precizat Raluca Andrei, avocat al apărării pentru Ahmed Sami el Bourkadi. Martorii au mai spus că accesul în incinta clădirilor de la Roua se putea face prin trei căi, dintre care două căi prin faţa drumul principal de acces şi o portiţă din spate, care este mereu deschiată, deci putea fi folosită cu uşurinţă de către criminal pentru scăpare.

“Se consideră şi va pleda nevinovat”

“Primul termen la care am făcut cercetare judecătorească propriu-zisa. S-a dat citire actului procesual şi el a declarat că se consideră şi va pleda nevinovat. De asemenea, a fost primul termen la care s-a audiat martori”, a completat Raluca Andrei. Crima dublă din luna decembrie 2021 a şocat întreaga opinie din Iaşi şi din întreaga ţară. Youssef Ajniyah, care a fost omorât, era de origine marocană dar avea şi cetăţenie canadiană, şi era student în anul doi al UMF Iaşi, linia de predare în limba franceză. Băiatul locuia împreună cu Vanessa Burlacu (o ieşeancă din Miroslava, singură la părinţi, înscrisă la Şcoala Postliceală Sanitară) în casa de pe Moara de Vânt de aproximativ o lună de zile, iar în paralel studentul se ocupa şi de o afacere pe care o avea în Belgia, un magazin online. În această afacere, Youssef Ajniyah era ajutat de un alt tânăr care se afla în Belgia, iar cei doi ţineau legătura pe WhatsApp sau Messenger. Totodată, la aceeaşi facultate, Youssef Ajniyah era coleg de grupă şi prieten cu Ahmed Sami el Bourkadi – principalul suspect al crimei duble.

Evenimentele

Pe data de 10 decembrie, Youssef Ajniyah trebuia să decoleze la ora 7.55 din Iaşi spre Bruxelles. El a fost observat ultima oară cu două zile înainte, pe data de 8 decembrie seara, la o petrecere privată la casa în care locuia, pe Moara de Vânt, împreună cu prietena sa, Vanessa Burlacu. Proprietara casei unde locuiau cei doi i-a văzut şi ea, pe data de 4 decembrie însă, când au achitat chiria pentru luna decembrie. Pe 10 decembrie, la 4 dimineaţă, alertată de către rudele îngrijorate, o patrulă de poliţie de la Secţia 3 Iaşi a intrat în imobil, unde a dat de imagini înfricoşătoare: pereţii negri de funingine, uşa de la intrare spartă, iar într-o cameră de la etaj două corpuri. Prin toate încăperile erau urme de sânge pe pereţi, pe podea, urme dinamice, urme de scurgere, de alunecare. Mobilierul, obiectele de îmbrăcăminte, obiectele personale erau răvăşite, dulapurile deschise. Au fost căutate telefoanele mobile, dar nu au fost găsite, şi nici bunuri de valoare, cum ar fi bani, carduri, bijuterii, nici documente sau acte personale. A fost găsit doar un laptop în sufragerie. De asemenea, criminaliştii au identificat în baia de la etaj urme arse de textile, arse parţial. Urme de substanţă inflamabilă au fost resimţite în mai multe locuri din casă.

Primele indicii

Într-una din camere, cele două corpuri: ambele erau mutilate, cu multiple înţepături, atât în zona feţei cât şi a mâinilor. El, cu 17 lovituri de cuţit, din care 10 în spate, iar ea, 33 de înţepături. În seara de 8 decembrie, Ahmed Sami el Bourkadi, suspectul principal al crimei duble, a fost surprins pe camerele de supraveghere ale imobilelor din Moara de Vânt cum vorbeşte la telefon cu Youssef Ajniyah, înainte să intre în casa groazei. Suspectul avea pantaloni lungi închişi la culoare şi un hanorac roşu. În jurul orei 23.30, acesta a ieşit din casă fără hanorac şi pantaloni, îmbrăcat doar cu o pereche de pantaloni scurţi, fiind presupus că le-a ars în baie. El Bourkadi a fost plasat în casa prietenului său Youssef Ajniyah deoarece acesta din urmă a trimis o poză unui amic în care putea fi observat şi El Bourkadi. De asemenea, telefonul lui El Bourkadi a fost semnalat în zonă de către firma de telefonie.

 

 

Comentarii