Medicii şi asistentele de la Infecţioase aduc televizoare de acasă pentru bolnavii COVID
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 16.01.2021

Medicii şi asistentele de la Infecţioase aduc televizoare de acasă pentru bolnavii COVID

GALERIE
televizoare spital
  • televizoare spital
- +

La Spitalul de Infecţioase, televizoarele au fost aduse de acasă de personalul medical. La Spitalul de Pneumologie s-au cumpărat telefoane cu cameră video pentru ca orice bolnav să-i poată vedea pe cei de acasă.

38 de cazuri noi la Iaşi ieri, după ce cu o zi înainte am stabilit recordul de 70 noi pacienţi diagnosticaţi cu COVID 19. Medicii infecţionişti spun că în continuare diagrama infectărilor arată precum “dinţii de fierăstrău” dar că, faţă de perioada de primăvară, se remarcă o curbă ascendentă la Iaşi, cel mai probabil dată de sezonul estival şi concediile în care oamenii uită de restricţii şi lasă garda jos.

În spitale, unul pleacă, altul vine. Alte două noi cazuri la Centrul “C.A. Rosetti”

Chiar dacă, din punct de vedere statistic, ieri, a fost o zi mai uşoară, la Spitalul de Boli Infecţioase “Sfânta Parascheva“, medicii continuă să lucreze sub presiune. “Azi-dimineaţă (ieri – n.r.) aveam un singur loc la Compartimentul de Terapie Intensivă pentru că, din păcate un pacient ne-a părăsit. A decedat, având şi boli asociate. Locul s-a ocupat. În rest, toate saloanele de confirmaţi sunt pline. Chiar dacă, între orele 13 şi 15, în fiecare zi se externează, ceea ce am constat este faptul că, imediat, într-un timp extrem de scurt, şi aici e vorba de minute, de o oră sau două, paturile se ocupă imediat, ceea ce nu se întâmpla în primăvară”, a declarat Carmen Manciuc, directorul medical al spitalului.

Dacă, în ziua precedentă, raportările anunţau nu mai puţin de 91 de beneficiari pozitivi în căminele de bătrâni şi centrele de plasament din judeţ, ieri, au mai fost doar doi copii confirmaţi la Centrul pentru Servicii Sociale din C.A. Rosetti. Cei 35 de copiii depistaţi pozitiv, precum şi cei 20 care nu au infecţie cu noul coronavirus, au fost mutaţi în două locuri diferite pentru ca spaţiile să fie dezinfectate. Direcţia de Sănătate Publică a anunţat că abia în această săptămână sunt reluate testările periodice, care se fac o dată la 14 zile.

Televizoare de la medici pentru pacienţi la Infecţioase şi telefoane mobile cu cameră la Pneumologie

În acelaşi timp, conducerile spitalelor COVID şi suport COVID fac toate eforturile pentru ca spitalizarea pacienţilor să fie mai uşoară. La Spitalul de Boli Infecţioase, de exemplu, a fost tras cablu TV în saloanele de confirmaţi, care au fost dotate cu televizoare. Dar nu cumpărate de către stat, ci donate de personal. “Nu este vorba că le-am achiziţionat. Sunt nişte televizoare aduse de oamenii inimoşi şi care au putut face asta, din acest spital. Sunt televizoare pe care ei le aveau acasă, dar nu le foloseau. Cu acordul conducerii s-a tras şi cablu astfel încât să le uşurăm spitalizarea celor care se simt departe de casă, de familie, care se simt frustraţi”, a mai spus Carmen Manciuc, directorul medical de la Spitalul de Boli Infecţioase. Pe de altă parte, atât personalul medical, cât şi pacienţii se luptă zi de zi cu un alt inamic, căldura. În saloane, mercurul în termometre, la ora prânzului, depăşeşte 30 de grade, ceea ce face aproape imposibil aerul de respirat.

“Aparate de aer condiţionat există, dar căutăm de mult timp o firmă care să se ofere să vină într-un spital COVID şi să cureţe filtrele. Din păcate, nu am găsit deocamdată”, a mai spus Carmen Manciuc. Aceasta a adăugat că, în urmă cu câteva săptămâni, inclusiv meniul pacienţilor s-a îmbunătăţit în urma discuţiilor avute cu firma de catering. Şi la Spitalul de Pneumologie, conducerea a dispus achiziţionarea de telefoane cu cameră video, astfel încât pacienţii să poată ţine legătura cu cei de acasă. De asemenea, bolnavilor COVID 19 li s-a amenajat o zonă liberă cu scaune pe terasele de la etajele III şi IV.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.