anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 04.12.2022

Medicii şi asistentele de la Infecţioase aduc televizoare de acasă pentru bolnavii COVID

GALERIE
televizoare spital
 • televizoare spital
- +

La Spitalul de Infecţioase, televizoarele au fost aduse de acasă de personalul medical. La Spitalul de Pneumologie s-au cumpărat telefoane cu cameră video pentru ca orice bolnav să-i poată vedea pe cei de acasă.

38 de cazuri noi la Iaşi ieri, după ce cu o zi înainte am stabilit recordul de 70 noi pacienţi diagnosticaţi cu COVID 19. Medicii infecţionişti spun că în continuare diagrama infectărilor arată precum “dinţii de fierăstrău” dar că, faţă de perioada de primăvară, se remarcă o curbă ascendentă la Iaşi, cel mai probabil dată de sezonul estival şi concediile în care oamenii uită de restricţii şi lasă garda jos.

În spitale, unul pleacă, altul vine. Alte două noi cazuri la Centrul “C.A. Rosetti”

Chiar dacă, din punct de vedere statistic, ieri, a fost o zi mai uşoară, la Spitalul de Boli Infecţioase “Sfânta Parascheva“, medicii continuă să lucreze sub presiune. “Azi-dimineaţă (ieri – n.r.) aveam un singur loc la Compartimentul de Terapie Intensivă pentru că, din păcate un pacient ne-a părăsit. A decedat, având şi boli asociate. Locul s-a ocupat. În rest, toate saloanele de confirmaţi sunt pline. Chiar dacă, între orele 13 şi 15, în fiecare zi se externează, ceea ce am constat este faptul că, imediat, într-un timp extrem de scurt, şi aici e vorba de minute, de o oră sau două, paturile se ocupă imediat, ceea ce nu se întâmpla în primăvară”, a declarat Carmen Manciuc, directorul medical al spitalului.

Dacă, în ziua precedentă, raportările anunţau nu mai puţin de 91 de beneficiari pozitivi în căminele de bătrâni şi centrele de plasament din judeţ, ieri, au mai fost doar doi copii confirmaţi la Centrul pentru Servicii Sociale din C.A. Rosetti. Cei 35 de copiii depistaţi pozitiv, precum şi cei 20 care nu au infecţie cu noul coronavirus, au fost mutaţi în două locuri diferite pentru ca spaţiile să fie dezinfectate. Direcţia de Sănătate Publică a anunţat că abia în această săptămână sunt reluate testările periodice, care se fac o dată la 14 zile.

Televizoare de la medici pentru pacienţi la Infecţioase şi telefoane mobile cu cameră la Pneumologie

În acelaşi timp, conducerile spitalelor COVID şi suport COVID fac toate eforturile pentru ca spitalizarea pacienţilor să fie mai uşoară. La Spitalul de Boli Infecţioase, de exemplu, a fost tras cablu TV în saloanele de confirmaţi, care au fost dotate cu televizoare. Dar nu cumpărate de către stat, ci donate de personal. “Nu este vorba că le-am achiziţionat. Sunt nişte televizoare aduse de oamenii inimoşi şi care au putut face asta, din acest spital. Sunt televizoare pe care ei le aveau acasă, dar nu le foloseau. Cu acordul conducerii s-a tras şi cablu astfel încât să le uşurăm spitalizarea celor care se simt departe de casă, de familie, care se simt frustraţi”, a mai spus Carmen Manciuc, directorul medical de la Spitalul de Boli Infecţioase. Pe de altă parte, atât personalul medical, cât şi pacienţii se luptă zi de zi cu un alt inamic, căldura. În saloane, mercurul în termometre, la ora prânzului, depăşeşte 30 de grade, ceea ce face aproape imposibil aerul de respirat.

“Aparate de aer condiţionat există, dar căutăm de mult timp o firmă care să se ofere să vină într-un spital COVID şi să cureţe filtrele. Din păcate, nu am găsit deocamdată”, a mai spus Carmen Manciuc. Aceasta a adăugat că, în urmă cu câteva săptămâni, inclusiv meniul pacienţilor s-a îmbunătăţit în urma discuţiilor avute cu firma de catering. Şi la Spitalul de Pneumologie, conducerea a dispus achiziţionarea de telefoane cu cameră video, astfel încât pacienţii să poată ţine legătura cu cei de acasă. De asemenea, bolnavilor COVID 19 li s-a amenajat o zonă liberă cu scaune pe terasele de la etajele III şi IV.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Râde ciob de oală spartă

Nicolae GRECU

Râde ciob de oală spartă

Înfrângerea Germaniei în faţa Japoniei a fost un accident, cea a Spaniei în faţa aceluiaşi adversar este dubioasă.

opinii

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (III)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (III)

Din ce în ce mai neliniștit, tânărul învățat în devenire Gh. Ivănescu formulează către fata de care se îndrăgostise, o serie de misive pe care se pare că nu a avut curajul să le expedieze.

China şi „stabilitatea socială”

Alexandru CĂLINESCU

China şi „stabilitatea socială”

China are o frumoasă tradiţie: în timpul aşa-zisei „revoluţii culturale”, fotografiile „duşmanilor poporului” erau lipite pe toţi pereţii şi pe toate gardurile. Regimul a reuşit să insufle teama de decădere socială, eficient şi pervers mijloc de coerciţie. Aşa stând lucrurile, orice mişcare de protest împotriva dictaturii partinice este un act de mare curaj.

George „Gogu” Constantinescu (2)

Neculai SEGHEDIN

George „Gogu” Constantinescu (2)

Integrala invenţiilor lui George Constantinescu a fost scrisă la Cluj, editată şi tipărită la Iaşi şi donată Muzeului Politehnicii din Bucureşti. Asta şi pentru ca legătura între cele trei oraşe să fie şi alta decât cea din butada conform căreia legile se gândesc la Cluj, se scriu la Bucureşti şi se aplică la Iaşi.

pulspulspuls

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Iată o poză care face cât o mie de cuvinte, stimaţi telespecatori şi veţi vedea imediat de ce. Avem aici o desfăşurare de forţe a echipei USR cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, prilej după cum ştim de defilare pentru public cu armată, avioane şi tromboane, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru partide ca să-şi arate muşchii. 

Caricatura zilei

Motorul Iubi

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.