anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 30.11.2022

Comunicat de presă

Poveşti cu practici de succes. Proiect Erasmus+: EDUCAŢIE FINANCIARĂ ALTFEL pentru elevii cu dizabilităţi din Iaşi

GALERIE
proiect1
 • proiect1
- +

Proiectul Erasmus+ “Colaborare inter-curriculară pentru îmbunătăţirea abilitӑţilor financiare ale elevilor folosind jocuri” – FINGO, 2021-1-RO01-KA220-SCH-000032584, 2021-2023 implementat de Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu, Iaşi împreună cu parteneri din Lituania, Spania, Italia, Romȃnia, Cipru şi Turcia, a încheiat activităţile planificate pentru primul an. 

S-au desfăşurat întâlnirile „kick off meeting” la Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu, şi întânirea de management la Konya Il Milli Eğitim Müdürlüğü Iletişim, Turcia, alte întâlniri organizatorice online, activitatea de predare-învăţare-formare C1 la organizaţia „Citizens in Power” Nicosia, Cipru unde au fost pilotate cele şapte module din cadrul produsului final „Financial literacy skills using games”, conţinutul curriculumului elaborat fiind astfel testat internaţional în activitatea practică. Ulterior fiecare partener a organizat pilotarea locală cu specialişti interesaţi. În urma pilotărilor produsele proiectului, cu un semnificativ caracter ludic şi vizual, PR1 “Competenţe de educaţie financiară folosind jocuri - curriculum de formare pentru elevii cu nevoi speciale” şi PR2 “Competenţe de educaţie financiară folosind jocuri pentru elevii cu nevoi speciale - materiale de instruire” au fost îmbunătăţite şi pot fi consultate în formă finală pe websitul proiectului dar şi pe websiturile organizaţiilor partenerilor.

În această perioadă partenerii elaborează produsul PR3, un manual cu cele mai bune practici şi poveşti despre managementul financiar personal de succes pentru elevii cu nevoi speciale.

Poveştile practicilor de succes vor fi colectate din mass-media, pe reţelele sociale din rândul personalităţilor, din rândul persoanelor cu dizabilităţi de auz sau cu alte dizabilităţi. Fiecare partener va elabora trei astfel de poveşti care implică persoane tipice şi cu nevoi speciale şi le va prezenta într-o manieră vizuală atractivă şi creativă produsul având şi un rol important motivaţional pentru cititori. Acestea pot include şi videoclipuri scurte sau podcasturi.

Pentru mai multe detalii:

https://fingo-financial-literacy.blogspot.com

fingo@vpavelcu.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Upgrade pe flancul estic al NATO

Lucian DÎRDALA

Upgrade pe flancul estic al NATO

Agenda miniştrilor de externe nu se putea limita la situaţia din estul Europei, dată fiind anvergura geopolitică globală a Alianţei. Vom vedea, probabil, un efort de consolidare a unei poziţii unitare faţă de China, principalul competitor strategic al Occidentului.

opinii

Mândru că sunt

Florin CÎNTIC

Mândru că sunt

De Ziua Naţională, pe lângă pocnetele sticlelor de şampanie şi exploziile artificiilor, mai stăruie un zgomot de fond: concertul înfundat al pumnilor bătuţi în piept de compatrioţii care, asemenea popcornului în tigaia încinsă, se înfoaie bombastic, „mândri că sunt români”.

Să nu-i jignim pe ruşi

Radu PĂRPĂUȚĂ

Să nu-i jignim pe ruşi

Aşa spunea preşedintele Macron cu ceva timp în urmă: Vai, vai, să nu-i jignim pe ruşi!

Muzicieni români în lume

Alex VASILIU

Muzicieni români în lume

Este titlul potrivit unei rubrici săptămânale de ziar, al unei emisiuni radiofonice cu acelaşi ritm de difuzare pentru că, fără intenţia părtinirii Eutherpei faţă de alte muze artistice, în limbajul sonor cult se exprimă pe înţelesul auditorilor de pretutindeni cei mai mulţi autori şi interpreţi români. Aleg numai câteva exemple:

pulspulspuls

Pro şi contra părintelui Calistrat, căruia pe drept i se mai spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”

Pro şi contra părintelui Calistrat, căruia pe drept i se mai spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”

Multă lume îl sună pe amicul nostru Archibald Tănasă ca să pună o vorbă bună în dreptul părintelui Calistrat, căruia după moliftelnic i s-ar mai putea spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”, în engleză „Master of monk’x boxing”, sau „Ninja de la Vlădiceni”, după ce a pocnit şi a trântit la pământ una sau două enoriaşe la intrarea în mănăstirea unde slujea. 

Caricatura zilei

Iohannis, cu așteptările înșelate

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.