Raid al Rutierei în Iaşi pentru a depista şoferi băuţi sau drogaţi: 24 de permise au fost reţinute

marți, 24 octombrie 2023, 01:50
1 MIN
 Raid al Rutierei în Iaşi pentru a depista şoferi băuţi sau drogaţi: 24 de permise au fost reţinute

Zeci de şoferi au rămas fără permis de conducere în urma unei acţiuni a poliţiei rutiere din Iaşi. Acţiunea a avut loc pentru depistarea şoferilor drogaţi sau băuţi. Poliţiştii au testat aproape 600 de şoferi. 

“În perioada 21-22 octombrie, poliţiştii din cadrul Serviciul Rutier Iaşi – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene şi ai structurilor de profil din teritoriu alături de poliţiştii de ordine publică au organizat şi executat acţiuni punctuale, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive. Au fost aplicate 269 de sancţiuni contravenţionale, dintre care şase pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, 263 pentru alte abateri şi fiind reţinute 24 de permise de conducere, dintre care şase pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, au fost retrase 13 certificate de înmatriculare”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Printre cei care au rămas fără permis de conducere s-a aflat şi un bărbat de 52 de ani, din municipiul Iaşi, care a condus un autoturism pe raza municipiului şi, fiind testat alcoolscopic, a rezultat o alcoolemie de 0,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. Astfel, acesta a fost sancţionat contravenţional şi i-a fost reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. 

 

 

Comentarii