Record înregistrat săptămâna trecută la Iași: cea mai mare alergare urbană caritabilă. 250 de copii sunt acum fericiți

sâmbătă, 27 aprilie 2024, 03:00
2 MIN
 Record înregistrat săptămâna trecută la Iași: cea mai mare alergare urbană caritabilă. 250 de copii sunt acum fericiți

Ediția de anul acesta a Semimaraton Iași a înregistrat un record: 2.680 de înscrieri. Participanții la cea mai mare alergare urbană caritabilă din nord-estul României, care s-a desfășurat duminică, 21 aprilie, au asigurat 22.000 de zile de școală pentru 150 de copii defavorizați și 100 de burse de studii pentru copiii excepționali din mediul rural.

Alergarea a pornit din fața Palatului Culturii și a continuat spre Copou, printre clădirile istorice ale Iașului. Participanții s-au înscris la trei probe competitive: 21 km HCL Tech, 10 km LEVI9, 5 km PHINIA și la probe fără clasament de podium: Cursa populară 2,5 km CENTRIC, Cursa persoanelor cu dizabilități MISAVAN, Cursa copiilor ESET. În cadrul competiției de anul acesta, cel mai în vârstă alergător a avut 81 de ani, iar cel mai tânăr 6 ani.

Află mai multe despre astmosfera de la Semimaraton Iași: „Atmosferă incredibilă și efuziune totală la Semimaraton. Doamnele pensionare Rica și Maria, alături de copii de grădiniță, cei mai aplaudați alergători” 

„Semimaraton Iași este o reușită a întregului oraș. Buna desfășurare a evenimentului se datorează comunicării și implicării eficiente dintre organizatorii, partenerii și instituțiile statului. E o zi în care susținem caritatea și educația, printr-un efort comun, al întregii comunități. De altfel, alergătorii, mulți dintre ei străini, văd Iașul în cea mai bună lumină: un oraș curat, verde, în care oamenii fac mișcare” a declarat Ioana Atasiei, Președinte Salvați Copiii Iași.

Maratoniștii de pe podium

Locul I la cursele competitive a fost obținut de:

  • 21 km HCL Tech: Ramona Zota (01:33:36), Cătălin Atănăsoaei (01:13:12);
  • 10 km LEVI9: Iulia Pasa (00:40:22), Piotr Cociuc (00:34:18);
  • 5 km PHINIA: Mihaela Botnari (00:17:47), Gabriel Crețu (00:16:00).

„Ne bucurăm că și ediția a opta a Semimaratonului Iași s-a derulat cu succes, mulțumim tuturor celor care au făcut posibil acest lucru. Continuăm, astfel, să ajutăm copiii din medii defavorizate, cu precădere din mediul rural, să își continue studiile, să nu abandoneze școala. Clubul Rotary Iași Copou își continuă misiunea de a sprijini educația, în toate formele ei”, a transmis Ștefan Constantin, Președinte al Rotary Club Iași Copou.

Iată cum se cuantifică Semimaraton Iași 2024:

  • 000 de inimi – alergători, susținători, parteneri, sponsori, autorități, voluntari;
  • 000 km alergați împreună de participanți;
  • 800 de bătăi de inimă ale alergătorilor;
  • 000 de zile de școală asigurate pentru 150 de copii defavorizați și 100 de burse de studii pentru copiii excepționali din mediul rural.

Ediția a VIII-a a Semimaraton Iași a fost organizată de Salvați Copiii Iași, Clubul Rotary Iaşi Copou și Primăria Municipiului Iași.

Comentarii