Rectorul Dan Caşcaval, Doctor Honoris Causa la Chişinău

joi, 16 septembrie 2021, 08:01
2 MIN
 Rectorul Dan Caşcaval, Doctor Honoris Causa la Chişinău

Rectorul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi”, prof.dr.ing. Dan Caşcaval, a primit la începutul acestei săptămâni distincţia de Doctor Honoris Causa, cea mai înaltă distincţie academică, din partea Universităţii Tehnice a Moldovei. 

Ceremonia de decernare a acestui titlu a avut loc marţi, la Chişinău. În cadrul discursului susţinut la eveniment, rectorul ieşean a prezentat cele mai importante momente prin care a trecut Politehnica, dar şi cele mai dificile, amintind atât de anii înfiinţării, cât şi de dezvoltarea instituţiei după 1955. „Şcoala de inginerie ieşeană s-a născut dintr-un vis frumos şi, poate, tocmai de aceea a întâmpinat numeroase oprelişti, premeditate sau nu, până să devină Politehnica ieşeană de astăzi.

De aceea, acum, în faţa dumneavoastră, din cei aproape 210 ani de istorie mă voi concentra pe momentele de cumpănă, dacă aş putea să le numesc aşa, care nu i-au descurajat, ci i-au îndârjit pe cei care au contribuit la ceea ce reprezintă acum Politehnica ieşeană”, a amintit rectorul în discurs. Titlul de Doctor Honoris Causa a avut la bază, pe de o parte, prestigiul activităţii ştiinţifice desfăşurate de rectorul TUIASI, iar pe de altă parte parteneriatul dintre cele două instituţii.

Colaborarea cu UTM reprezintă 70% din totalul colaborărilor similare ale TUIASI cu universităţi din Republica Moldova, iar anual cele două universităţi organizează împreună numeroase activităţi ştiinţifice. În baza acestor parteneriate de tradiţie, rectorul TUIASI a înaintat oficial către UTM propunerea de a deveni membru al Agenţiei Române a Universităţilor Tehnice.

Comentarii