COMUNICAT DE PRESĂ

Sănătate și mișcare, proiect de promovare a unui stil de viaţă corect, la Școala „Dimitrie A. Sturdza”

miercuri, 28 noiembrie 2018, 08:46
2 MIN

În cadrul Proiectului „Școala pentru valori autentice”, inițiat și coordonat de Inspectoratul Școlar Județean Iași, în luna noiembrie, elevii Școlii Gimnaziale  „Dimitrie A. Sturdza” din Iași au exersat  activ și interactiv sănătatea și mișcarea în diverse dimensiuni. 

După ce au aflat care sunt beneficiile consumului de legume și fructe  prin demonstrații științifice și practice, elevii au promovat consumul de legume și fructe și, totodată, și-au demonstrat talentul culinar și artistic prin realizarea unei expoziții-concurs cu decorațiuni din legume și fructe. Elevii împreună cu părinții și cadrele didactice din școală „au dăruit” Sănătate prin solidaritate în comunitate, contribuind la asigurarea prânzului celor 100 de copii ai Fundației „Solidaritate și Speranță” prin fructele, legumele și alimentele donate.

Fotbalul, tenisul, fitnessul, exatlonul, concursul sportiv între echipaje formate din părinți și copii, „Părinţi sportivi, copii sportivi”, sunt doar câteva dintre activitățile care „au condimentat”  stilul de viață sănătos prin mișcare. Toate aceste activități au fost încununate de flashmobul „Mișcare, voie bună și muncă în echipă” la care au participat 800 de elevi ai școlii și de concursurile sportive sub genericul “Sănătate-miscare-competiței!”. De altfel, activitățile sportive reprezintă o constantă în viața școlii care are o sală de sport dotată cu echipamente moderne.    

«Adoptarea unui stil de viaţă sănătos, încrederea în forţele proprii, fairplay-ul,  munca în echipă, respectul, încrederea, disciplina, integrarea, coeziunea, relaţionarea sunt doar câteva dintre  schimbările vizibile în comportamentul elevilor, generate de activitățile derulate în luna noiembrie în Școala Gimnazială „Dimitrie A. Sturdza” Iași, sub genericul „Sănătate și mișcare”, demonstrându-se încă o dată valoarea formativă a proiectului inițiat de ISJ Iași», a declarat directoarea şcolii, prof. Gabriela Popa.

Comentarii