Două crime înfiorătoare

Satana din Păcurari, care a omorât mamă și fiu pentru droguri, a primit închisoare pe viaţă

miercuri, 25 noiembrie 2020, 03:02
3 MIN
 Satana din Păcurari, care a omorât mamă și fiu pentru droguri, a primit închisoare pe viaţă

Sentinţă finală în cazul dublului asasinat care a zguduit Iaşul în urmă cu un an jumătate. Criminalul care a ucis un bărbat şi pe mama acestuia, vecini cu el, în apartamentul lor din capăt Păcurari este un tânăr de 22 de ani: a comis abominabila faptă doar pentru a face rost de bani.  Răzvan Butuc era dependent de substanţele etnobotanic. Detaliile din dosar sunt absolut terifiante 

Curtea de Apel Iaşi a pus punct, ieri, dosarului în care un tânăr de 22 de ani din Iaşi a fost judecat pentru omor calificat. Condamnat în primă instanţă la detenţie pe viaţă, Răzvan Butuc a rămas ieri cu sentinţa primei instanţe. Potrivit legislaţiei româneşti, Butuc va putea să ceară eliberarea condiţionată abia peste 25 de ani. El a mizat în timpul procesului pe nebunie, solicitând să fie supus unei expertize psihiatrice. Care a relevat însă că a comis faptele cu discernământ. Răzvan Butuc era dependent de droguri atunci când a comis fapta, se arată în motivarea judecătorilor. În acelaşi document se arată că individul şi victimele din acest caz, Elena şi Radu Şîpoteanu, mamă şi fiu, erau vecini de aproximativ 13 ani.

Secvenţe de film de groază

De la vârsta adolescenţei, criminalul a devenit dependent de droguri, şi singurii bani pe care şi-i procura de la spălătoria auto la care lucra îi folosea în acest scop. Pe 9 aprilie 2019, la orele după-amiezii, Butuc a mers la apartamentul familiei Şîpoteanu pentru a-l ruga pe bărbat să îi împrumute telefonul, pentru a suna un prieten. „Numitul Şîpoteanu Radu a fost de acord şi s-a îndreptat spre telefon, dar, în momentul în care a vrut să închidă uşa, inculpatul a împins uşa cu mâna, după care l-a prins de cămaşă şi l-a tras în bucătărie. Deşi victima îl întreba ce doreşte, inculpatul nu i-a răspuns“, au precizat judecătorii. Individul a luat, mai apoi, un cuţit din bucătărie şi l-a înjunghiat în piept pe Radu Şîpoteanu. Crima a avut loc de faţă cu mama victimei, care a început să ţipe. Elena Şîpoteanu a fost apoi lovită cu palmele şi a căzut cu capul de marginea patului.
În final, Butuc a luat cheile de la apartament şi a plecat. După aproximativ o oră, s-a întors şi a găsit-o pe femeie încă vie. Cu mâinile goale, a sugrumat-o până ce a murit. A furat din apartament două telefoane mobile şi un pachet de ţigări şi a fugit. A vândut cu 50 de lei unul dintre telefoane şi a mers direct să-şi cumpere substanţe etnobotanice.

FOTO: Blocul în care a avut loc dubla crimă

A doua zi, Butuc a intrat din nou în apartamentul în care zăceau cele două victime. A luat dintr-un portofel suma de 150 de lei, pe care i-a folosit tot pentru a-şi cumpăra droguri. Ulterior, pe 11 aprilie, tânărul a intrat din nou în locuinţa vecinilor morţi şi a luat o combină muzicală, pe care a vândut-o cu 50 de lei. Înainte să plece, Butuc şi-a confecţionat o ţigară cu substanţe etnobotanice, pe care a fumat-o lângă victime.

Cum a fost prins

Pe 23 aprilie 2019, la două săptămâni de la faptă, vecinii au sunat la 112 şi au anunţat că din apartamentul familiei Şîpoteanu venea un miros greu. La faţa locului, criminaliştii au descoperit cele două victime, în scurt timp fiind identificat şi criminalul. Răzvan Butuc este al doilea tânăr care este condamnat la închisoare pe viaţă în ultimii ani, la Iaşi. Înainte de el, o pedeapsă similară a primit Aurelian Giosan, care şi-a ucis un coleg de cămin şi a fost la un pas să îl omoare şi pe al doilea.

Comentarii