Trei ieşence, condamnate după ce şi-au pus 9 electrovalve şi 11 aspersoare sub fuste. Cum au fost prinse şi care a fost paguba?

vineri, 03 noiembrie 2023, 02:50
2 MIN
 Trei ieşence, condamnate după ce şi-au pus 9 electrovalve şi 11 aspersoare sub fuste. Cum au fost prinse şi care a fost paguba?

O ieşeancă s-a gândit să-şi utileze grădina fără să plătească nimic. Împreună cu două prietene, au vizitat în acest scop un magazin Dedeman, luându-şi cele necesare. Au reuşit să treacă de casele de marcat, dar au fost oprite când uşile au început să ţiuie.

 

În după-amiaza zilei de 28 aprilie a anului trecut, Alexandra Mihăescu, Danusia Vasile şi Berzula Roman au mers împreună la magazinul Dedeman din Uricani. După ce au parcurs mai multe raioane, s-au îndreptat spre cel cu produse de grădinărit. Aici, Roman a stat „de şase”, în timp ce Mihăescu şi Vasile au sustras de pe rafturi 9 electrovalve, un controler de exterior şi 11 aspersoare telescopice. Marfa, în valoare totală de aproape 2.500 de lei, a fost introdusă sub fuste, la lenjeria intimă. La ieşirea din magazin însă, sistemul de securitate le-a dat de gol.

Femeile au fost oprite de agenţii de securitate, care le-au invitat în zona de livrări marfă, pentru a stabili dacă au sustras vreun bun din incinta magazinului. Aici, Berzula Roman a adoptat un comportament agresiv, adresând injurii personalului, în timp ce celelalte două femei scoteau de sub fuste bunurile sustrase şi le aruncau prin toată încăperea.

Cele trei femei au fost trimise în judecată pentru furt şi complicitate la furt, în circumstanţe agravante. Nu se aflau oricum pentru prima oară în faţa judecătorilor. Mihăescu a explicat nonşalant că avea nevoie de bunurile sustrase în grădina proprie, fără să manifeste nici cel mai vag sentiment de regret sau vinovăţie. La 25 de ani, mai fusese condamnată în octombrie anul trecut, cu suspendare, fără a efectua însă munca neremunerată în folosul comunităţii. În vârstă de 19 ani, având deja trei copii şi însărcinată la momentul furtului cu al treilea, şi Vasile mai fusese condamnată, ca minoră, pentru furt calificat. Furtul era pentru ea un mod de viaţă, fiind o „ocupaţie” permanentă, alături de prietenele sale. La rândul său, Roman, în vârstă de 53 de ani, avea 7 copii majori, suferind şi ea în 2016 o condamnare, tot pentru furt.

Cu tot cazierul amplu al celor trei hoaţe, magistraţii Judecătoriei au considerat că le pot lăsa în libertate. Ei au ţinut cont în secial de faptul că două dintre ele au copii minori. Mihăescu a fosst condamnată la un an şi 10 luni de închisoare, Vasile – la un an şi şase luni de închisoare, iar Roman, la un an şi o lună, toate pedepsele fiind însă cu suspendare. Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi contestată cu apel.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii