UAIC a acreditat un centru de transfer tehnologic în domeniul IT

luni, 30 august 2021, 01:56
1 MIN
 UAIC a acreditat un centru de transfer tehnologic în domeniul IT

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi (UAIC) a primit la finalul săptămânii trecute de la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării ordinul privind acreditarea pentru o perioadă de 5 ani a Centrului de transfer tehnologic iTransfer (CTT-iT) ca centru de transfer tehnologic pe domeniul tehnologii informaţionale şi de comunicaţii, spaţiu şi securitate. În acelaşi timp, Centrul iTransfer a primit şi titlul de entitate din infrastructura de inovare şi transfer tehnologic.

Acesta funcţionează în cadrul Facultăţii de Informatică a UAIC, colectivul fiind format din cadre didactice, cercetători, programatori şi analişti din domeniile IT, economic, juridic sau alte domenii complementare.

„Centrul de transfer tehnologic iTransfer are misiunea de a stimula inovarea şi transferul tehnologic în scopul valorificării rezultatelor cercetării prin introducerea acestora în circuitul economic sub formă de produse şi servicii inovative. CTT-iT este o structură ce are ca scop abordarea în mod direct atât a nevoilor mediului academic pentru servicii de promovare, de aducere pe piaţă a rezultatelor cercetării şi intermedierea transferurilor tehnologice, cât şi a nevoilor întreprinderilor pentru servicii de consultanţă privind implementarea de soluţii inovatoare“, au precizat reprezentanţii universităţii.

Conform acestora, în cadrul centrului iTransfer se urmăreşte „stimularea inovării şi transferului tehnologic“, fapt care se realizează prin dezvoltarea unor parteneriate la nivel naţional şi internaţional între organizaţii europene, centre de dezvoltare şi inovare, dar şi IMM-uri din România.

„Se urmăreşte orientarea temelor de cercetare ştiinţifică ale personalului academic spre domeniile/ subdomeniile vizate de programele naţionale şi internaţionale şi către nevoile concrete ale mediului socio-economic, formarea unei generaţii deschise către mediul ştiinţific european şi internaţional, în spiritul inovării şi dezvoltării tehnologice“, au mai precizat reprezentanţii UAIC.

Comentarii